8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Çaresiz babanın hüzünlü vedası


Erzincan’da eşi tarafından terk edilen Hasan Kayaoğlu, maddi imkansızlıklar yüzünden bakamadığı 3 çocuğunu çocuk yuvasına gönderdi.

Çarşı Mahallesi’nde derme çatma bir evde yaşayan 48 yaşındaki Hasan Kayaoğlu, yaşadıkları sıkıntılara katlanamayan eşinin evi terk etmesi üzerine 3 çocuğuyla birlikte ortada kaldı. Zor şartlarda yaşamaya çalışan baba Hasan Kayaoğlu ile henüz kundağa sarılı olan 2 aylık oğlu Sezer, 2 yaşındaki oğlu Can ve 6 yaşındaki kızı Bahar’ın dramının basında yer alması üzerine Erzincan Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kayaoğlu ailesine yardım elini uzattı.

İlk incelemenin ardından aileye yakacak ve gıda yardımında bulunuldu. Evdeki mevcut şartların çocukların yetişmesi için uygun olmadığını tespit eden Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü yetkilileri, baba Hasan Kayaoğlu’nun çocuklarının yuvaya verilmesi yönündeki talebini de dikkate alarak, Sezer, Can ve Bahar’ın Sivas Çocuk Yuvası’na gönderilmesi için girişimlerde bulundu.

Çocukların yuvaya kabul edilmesi üzerine Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Karataş ve diğer görevliler, bugün eve giderek baba Hasan Kayaoğlu’dan çocukları teslim aldı. Yetkililerle bir süre görüşen çaresiz baba, kundaktaki oğlu Sezer’i öpüp bir süre sevdikten sonra görevlilere teslim etti. Eşinin evi terk ettiğini ve kendisinin çocuklarına bakamadığı için çaresiz kaldığını anlatan Hasan Kayaoğlu, "Devletim çocuklarıma daha iyi bakar. Devlet de onların annesi-babası. Ne yapayım çaresiz kaldım" dedi.

Kısa süren vedalaşmanın ardından çocuklar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ait bir minibüse bindirilerek götürüldü. Baba Hasan Kayaoğlu ise, yavrularını uğurladıktan sonra etrafta çocuklarının eşyaları bulunan evine geri döndü.

İHSAN SENİR -ERZİNCAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 10:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?