18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Çayırlı Muğlalı öğretmenleri ağırladı

‘Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında Muğla’dan gelen öğretmenler Erzincan’ın Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerini gezdiler.

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Zeki Dumlupınar rehberliğinde Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerini gezen Muğla’lı öğretmenler en çok halkın misafirperverliğine ve bölgenin doğal güzelliğine ile tarihi misyonuna hayran kaldılar.

Misafir öğretmenler Otlukbeli gezisine Kaymakam Şefik Aygöl’ü ziyaret ederek başladılar. Belediye Kültür Merkezinde öğretmenleri ağırlayan Kaymakam Aygöl, burada yaptığı konuşmada, insanıyla, tarihi güzelliğiyle ve doğasıyla ülkemizin güzel ilçelerinden biri olduğunu belirterek,” Tüm Türkiye’yi Otlukbbeli’ne davet ediyorum”dedi.

Burada verilen çay molası sonrasında misafir öğretmenler ilçeye 5 kilometre uzaklıkta Otlukbeli savaşının yaşandığı alan ile dünyada bir örneği daha bulunmayan Acı Göl (Krater Gölü)nü görmenin mutluluğunu yaşadılar. Otlukbeli gezisini tamamlayarak Çayırlı ilçesine geçen misafir öğretmenleri ilçe girişinde yöneticiler tarafından karşılandı. Muğla’lı öğretmenler ile diğer konuklar Çayırlı’da Çayırlı Göleti, Başköy köyündeki Osmanlılar dönemine ait tarihi mezarlıklar ile Bakü-Tiflis-Ceyhan ham petrol boru hattı güzergahındaki BTC 3 Pompalama istasyonunu gezdiler. İstasyonda Makine Mühendisi İsmail Karakaş ve diğer yetkililer tarafından tesis gezdirilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Buradan Kaymakam Abdullah Akdaş ve diğer yetkililerle birlikte ilçeye bağlı Kızılmağara köyündeki mesire alanında düzenlenen piknikte bir araya geldiler.

Kaymakam Abdullah Akdaş’da konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirterek,”Hangi meslekten olursak olalım hepimizi yetiştiren öğretmenlerimizdir. Öğretmenler ülkemizin her tarafında zor şartlar altında da olsa büyük bir özveri göstererek görev yapmaktadırlar. Öğretmenlerimiz baş tacımızdır.İnanıyorum ki bugün burada misafir ettiğimiz öğretmenlerimiz gelecekte bu bölgelerdeki okullara birer yönetici veya öğretmen olarak döneceklerdir. Gönül Köprüsü projesi Doğu ile batı illerinin yakınlaşması açısından önemli bir projelerdir. Doğu illeri kendisinde saklı tarihi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle gezip görülmeye değer yerlerimizidir. Gönül kapımız tüm Türk insanına açıktır”şeklinde konuştu.

Muğla’lı öğretmenler adına konuşan Rabiya Güleryüz’de Erzincan’ın Doğu Anadolu bölgesindeki iller arasında gerek konumu itibariyle, gerek tarihi ve kültürel zenginliği açısından ve gerekse doğal güzelliğiyle görülmeye değer bir yer olduğunu vurgulayarak,” Böyle bir projeye katılarak Erzincan’ı tanıdığımızdan dolayı Mutluyuz. Bu bölgelerin daha sık ziyaret edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Doğu ilr Batı illerinin tarihi ve kültürel değerleri , yaşam tarzları konusunda bilgi sahibi olmak bizler açısından önem taşımaktadır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 11:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?