22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Çayırlı şenliğe hazırlanıyor

Erzincan Dağcılık ve Kayakcılık İhtisas Kulübü(EDKİK) tarafından Çayırlı Belediyesi ve Çayırlı Kaymakamlığının katkılarıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 12. gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Esence Dağcılık Şenliği ve Tırmanışı hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ile birlikte 18-20 Temmuz tarihlerinde şenliğin yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak Esence Dağı’nın karla kaplı eteklerinde kaymanın zevkini çıkardılar. Kaymakamn Akdaş, burada yaptığı açıklamada, Erzincan Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu’nın 1996 yılında ilkini başlattığı ve bu yıl 12.’ncisi yapılacak olan Uluslar arası Esence Dağcılık Şenliği ve tırmanışının her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye’nin değişik bölgelerinden ve yurt dışından gelecek olan usta dağcılar ve halkın katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi. Akdaş,” Bu yıl Dağcılık Federasyonu’nun da desteğiyle düzenleyeceğimiz Esence Yedi Göller Şenliği ve tırmanışı bu yıl ve bundan sonraki yıllarda Uluslar arası düzeyde yapılacak. Yurt içinin yanısıra yurt dışında da dağcı sporcuların katılımıyla tırmanış ve dağcılık şenliğini daha da renkli hale getireceğiz. Kaymakamlık ve Belediye olarak ilçemize yurt içi ve yurt dışından gelecek olan dağcı sporcularımızı ağırlamaktan mutluluk duyacağız.”dedi.

ESENCE ÇAYIRLI İÇİN BULUNMAZ BİR FIRSATTIR

Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ise açıklamasında, 3 yıllık bir çalışma sonucunda Esence Dağcılık Şenliği ve tırmanışının ilk etapta ulusal olarak yapıldığına dikkat çekerek; “Daha sonra bu şenlik Dağcılık Federasyonu, EDKİK ve ilçe kaymakamlığımızla yapılan ortak çalışmayla Uluslar arası bir düzeye getirildi.

Dağcılık Federasyonu’nun 2008 yılı faaliyet programında da yer alan ve bu yıl 12.’ncisini düzenleyeceğimiz şenlik organizeli bir şekilde gerçekleştirilecektir. 3545 metre yüksekliğindeki Esence Dağlarının yanıbaşındaki eski buzul vadisine 3 kilometre uzaklıktaki Yedi Göller(buzul gölleri) görülmeye değer eşsiz doğal güzelliklere sahiptir. Esence Dağcılık Şenliği ve Tırmanışı ilimiz ve Çayırlı’nın tanıtımı açısından büyük bir fırsattır. Önemli olan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmektir. Bizde bunu yapıyoruz”diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 13:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?