23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Çayırlı'da aşı çalışmaları

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Erzincan'ın Çayırlı ilçe merkezi ve köylerindeki ilk öğretim okullarında 7-12 yaş grubu öğrencilerin Hepatit B hastalığından korunması amacıyla başlatılan aşılama çalışmaları tamamlandı.

Çayırlı sağlık Grup Başkanı Dr.Ali Akkaya, yaptığı açıklamada, aşılama kampanyasında ilçe merkezi ve bağlı 9 köydeki ilköğretim okulunda 3-6. sınıflarda öğrenim gören 900 öğrencinin Hepatit B hastalığına karşı aşılandığını belirtti.

Akkaya;" Bilindiği gibi Hepatit B Hastalığı karaciğerin iltihabı hastalıklarına verilen isimdir.Genellikle sarılıkla kendisini gösteren hepatitlerin seyrinde karaciğer yetmezliği belirtileri de ortaya çıkabilir. Bunların başında virüsler gelir.Ayrıca parazitler, mantarlar, bakteriler, alkol, ilaç ve zehirlerde Hepatit'e yol açmaktadır. Hepatit B'de ölüm oranı Hepatit A'ya göre daha fazladır. Hepatit'in A ve B tiplerinin ayrımı bir takım testlerle yapılabilir.Hepatit B virüsüne karşı son yıllarda aşı geliştirilmiş fakat pahalı olduğundan yaygın kullanımı yoktur. Hepatitli hastalarla sık teması olan kimseler ve sağlık personeli ne uygulanmaktadır. Hepatit B kişiye bulaştığı zaman bu hastalığı ömür boyu taşır. Tedavi maliyeti ülke ve fert başına çok büyük meblağ tutmaktadır. Hepatit B hastalığı aynı zamanda bulaşıcı bir hastalıktır."dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 13:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?