22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Çayırlı'da eğitime önemli katkı

Çayırlı ilçesinde kaymakamlık ve belediye başkanlığınca bu yıl ilk ve orta dereceli okullara 7 bin 500 YTL tutarında halk oyunları ve bando takımı kıyafeti yardımı yapıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilçe kaymakamlığının ve belediye başkanlığının Çayırlı Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve 29 Ekim İlköğretim Okulu’na 7 bin 500 YTL'lik 161 parçadan oluşan halk oyunları ve bando takımına kıyafet yardımında bulunduğunu belirtti. Tekçe;

" Çayırlı Kaymakamlığı’nca 3 bin 750 YTL harcamayla Çayırlı Lisesi ve 29 Ekim ilköğretim okuluna 96 parça halk oyunları kıyafeti, Çayırlı Belediye Başkanlığı da Sağlık Meslek Lisesi’ne bin 500 YTL harcamayla 48 parça halkoyunları kıyafeti diktirildi. Ayrıca Çayırlı Lisesi ve 29 Ekim İlköğretim Okulu’na her okula 17 parçadan oluşan bando takımı elbisesi ve malzemesi alındı. Bu malzemelerin bedeli ilçe kaymakamlığı ve çayırlı belediyesince ortaklaşa karşılandı. Okullarımızın ihtiyacı olan bu kıyafetlerin temini ile okullarımızın eski ve yetersiz olan elbiseleri yenilenmiş olup bayramlarda, resmi törenlerde ve karşılamalarda düzenlenen etkinliklerde kullanılmaktadır. Ayrıca okullarımızın basketbol, voleybol, futbol ve masa tenisi branşlarında da malzeme ve elbise ihtiyacı bulunmaktadır. Bu konuda özellikle Erzincan'lı iş adamlarımızla maddi durumu iyi olan hayırsever vatandaşlarımızdan bu malzemelerin temini konusunda desteklerini bekliyoruz."dedi.

Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş'da açıklamasında, kültürlü, ahlaklı ve bilim peşinde koşan bir neslin yetişmesi için elinden gelenden daha fazlasını yapabilmenin gayreti içerisinde olduğunu vurgulayarak," Bundan sonrada eğitim camiasından gelecek her talebin takipcisi olacağız. Geleceğin Türkiye'sinde aktif görev alacak olan çocuklarımızın eğitimize yapılacak her türlü katkının yanında olacağız"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 12:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?