18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Çayırlı'da kentsel dönüşüm

Çayırlı ilçe Belediyesince yaz sezonu ile birlikte başlatılan yol, içme suyu, kanalizasyon,tretuvar, bordür ve yeşil alan çalışmaları devam ediyor.

Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, yaptığı açıklamada, ilçenin daha güzel bir görünüme kavuşturulması için gerekenin yapıldığını belirtti.

Kılıç;" Elimizdeki imkanları seferber ederek vatandaşların taleplerini yerine getirip Çayırlı'yı daha güzelleştirmenin mücadelesini veriyoruz"dedi. Belediyenin Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi kapsamında ilçenin özellikle yol, içme suyu, kanalizasyon, tretuvar, bordür gibi önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Kılıç,"İlçenin altyapı çalışmalarının tamamlanması sonrası bozulan yol, tretuvar ve bordürleri yeniden yapılıyor. Yaya kaldırımları ilçe tarihinde ilk kez andezit taşıyla kaplanıyor. Bu iş için ihtiyaç olan taş Erzincan Belediyesi’nden temin edilerek kendi personelimiz tarafından yaya kaldırımları kaplanmaktadır. İlçeler bazında caddelerini andezit taşıyla kaplayan tek ilçeyiz. 2008 yılı içerisinde yaklaşık 3 bin 500 metre bordür, 4 bin 375 metre andezit taşı, 3 bin metrekare kilitparke taşı ve 2 bin 500 metrekarede sıcak asfalt çalışması yapılacak"diye konuştu.

ÇALIŞMALAR İÇİN 300 BİN YTL HARCAMA YAPILACAK

Çalışmaların tamamlanmasıyla ilçenin estetik açıdan güzel bir görünüme kavuşacağını ifade den Başkan Kılıç,"Yaya kaldırımları sağlam insanlarımızın yanısıra hasta, yaşlı ve özürlülere göre dizayn edilmiştir. İçme suyu kanalizasyon şebekelerinin bakım onarım ve yenileme çalışmaları da devam etmektedir. Tüm bu çalışmaların belediyemize maliyeti ise yaklaşık 300 bin YTL'dir. Çalışmalarda kullandığımız kilit parke taşı ve bordürü kendi tesislerimizde üretmekteyiz. Günlük 10 bin adet kilit parke taşı 500 adette bordür üretimini yapıyoruz. İhtiyaç halinde buların üretimini artırmaktayız"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 10:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?