5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Çayırlı'da sel baskını

Çayırlı ilçesinde dağlık araziye yağan dolunun ardından yaşanan selde, derelerin ve sulama kanallarının taşması sonucu 25 büyükbaş hayvan telef olurken, ekili arazinin büyük bir bölümü zarar gördü.


Büyükyayla köyünde köprü çalışması yapan DSİ ekiplerinin ilçe Belediye Başkanı Fevzi Kılıç'ı arayarak sel felaketinin yaşandığını haber vermeleri üzerine ilçede gerekli tedbirler alındı. Belediye, Jandarma ve emniyet ekiplerinin uyarıları sonucu can kaybı yaşanmadı. İlçe ve çevresinde öğleden sonra etkili olan dolu yağışının ardından sel meydana geldi. Sel sebebiyle ilçe merkezinden geçen Mans Deresi taştı. Derenin taşması sonucu ilçe merkezi adeta çamur deryasına döndü. Yaşanan selde Büyükyayla ve Saraycık köylerinin büyük oranda zarar gördüğü ifade edildi. Köylerin ilçeyle bağlantı yollarında ise büyük çapta hasar oluştu. Şeker pancarı, hububat ve fasulye ekili tarlalarda ürünler tamamen zarar gördü. İşyerleri, evler ve ahırlar su ve çamurla dolarken, suların ortasında kalan köpek yavrusu da çamura battı.


İlçe Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Tercan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçede meydana gelen sel sırasında can kaybı ve yaralanın olmamasının teselli kaynağı olduğunu belirterek, hasar tespit çalışmalarına başlayacaklarını ve zararların karşılanacağını ifade etti. Sel sırasında belediyeye ait iş makineleriyle çalışan ekipleri yönlendiren Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, selin geldiğini ilçe dışında çalışan DSİ çalışanlarının haber verdiğini ve bu sayede alınan tedbirlerle can kaybının önlendiğini ifade etti.


Ses yayın cihazlarından anonsla ve arazideki insanlara da telefonla ulaşarak dere kenarlarından uzak durulmasını istediklerini belirten Başkan Kılıç, bu sayede kimsenin zarar görmediğini, içme suyu şebekesinin de zarar gördüğünü belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 11:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?