22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Çayırlı'da tüm çocuklar okullu

Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan okul öncesi alan taraması çalışmaları tamamlandı.

Çayırlı Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve bağlı iki ilköğretim okullarının tamamında Adrese Dayalı Nüfus Sayımı sonuçları esas alınarak 2007-2008 eğitim öğretim yılı için alan araştırması yapılmak suretiyle okula devam etmeyen çocukların tesbiti ile okullara sağlanması açısından yapılan alan taraması çalışmalarının sonuçlandırıldığını belirtti.

Tekçe;" Elde edilen verilere göre okula devam etmeyen öğrencimiz yoktur. İlçe merkezi ile Harmantepe, Çaykent, Balıklı, Yazıkaya, Yaylakent, Verimli, Cennetpınar ve Gelinpınar köylerindeki ilköğretim okullarının tamamında okul öncesi eğitimin verildiği ana sınıfları mevcuttur. Eğitim gören öğrenci sayısı ise 120'dir. Velilerimiz çocuklarını okula göndermemezlik etmesinler. 2007-2008 eğitim öğretim yılının bitmesine bir aylık bir süre kaldı. Bizim asıl hedefimiz 2008-2009 eğitim yılı başında gerekli tedbirlerin alınmasının yanında okul öncesi eğitimin ilçe genelinde yaygınlaştırılması için velilerin bilgilendirilmesine çalışacağız." dedi.

Kaymakam Abdullah Akdaş'da açıklamasında, okul öncesi eğitimin büyük önem taşıdığını vurguluyarak,"İlçemizde okul öncesi eğitimle ilgili olarak 2005 yılından itibaren çalışmalarımız devam etmektedir. Okul öncesi eğitim konusunda okullarımızda bulunan ana sınfları gerek materyal yönünden gerekse fiziki açıdan güçlendiriyoruz. Fakat ilçemizin müstakil bir ana okuluna ihtiyacı vardır. Bunun için gerekli tekliflerimizi yapacağız. Bu okulun ilçemize kazandırılması için her türlü desteği vermeye hazırız."diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 12:53:49
Güncelleme :14 Mayıs 2008 Çarşamba 13:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?