5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Çayırlı'dan yüksek okul talebi

Çayırlı ilçesinde yüksek okul açılması için ilçe kaymakamlığı ve belediye başkanlığınca ortak çalışma başlatıldı.

Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, tarım ve hayvacılık potansiyeli yönünden Erzincan'ın en gözde ilçelerinden biri olan Çayırlı'da bir yüksek okul açılmasını canı gönülden istediklerini, bunun gerçekleşmesi içinde ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kılıç;"İlçe sınırları içerisinde tarım arazilerinin sulanması amacıyla yapılması planlanan ve etüt çalışmaları devam eden Turna Çayırı Barajızın da hayata geçirilmesiyle dahada bir önem kazanacaktır. İlçe ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olduğundan kendi kendine yeterlidir. Ancak mevcut kaynakların daha verimli kullanabilmek ve böylece ilçe ekonomisini arttırarak ve yurt ekonomisinede katkıda bulunmak mecburiyetindeyiz. Bunun sağlanabilmesi için olmazsa olmazlardan biri eğitimdir. Tarım ve hayvancılıkla ilgili alanlarda ilçemize bir yüksek okul açılmasını istiyoruz. Açılacak yüksek okul ilçemize sağlayacak ekonomik yeridir. Böyle bir okulun ilçede olması ve bu okul öğrencilerinin sosyal aktiviteleri ilçemize yenibir renk ve hareket kazandıracaktır. Bu konuda ilçede yüksek okul açılabilmesi adına belediye olarak üzerimize düşen her türlü görevi ve yardıma hazırız."dedi.

İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş'da her zaman eğitime destek olduklarını ve olmayada devam edeceklerini ifade ederek, Çayırlı'ya bir yüksek okul kurulmsı için gereken imkanları sağlamaya çalıaşacaklarını söyledi.

Akdaş'da açıklamasında, ilçeye kazandırılmasını istedikleri yüksek okulun açılmasıyla ilçede sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik kazanımlar açısından daha faydalı olacağını vurguladı. Akdaş;" Erzincan Üniversitesi'ne bağlı Süt Ürünleri Teknolojileri veya Tarla Birkileri konusunda bir yüksek okulun açılması burada diğer ilçelerimize nazaran daha yoğun olarak yapılan tarım ve hayvancılığın gelişmesi için iyi oacaktır. Bu konuda yüksek okulun eğitim öğretim yapılabileceği yeni bir bina yapğılacağı gibi ilçemizdebulunan mevcut binalardan birkaçı alternatif olarak değerledirilerek uygun bulunanlarda gerekli bakım onarım ve tadilatını yapmak suretiyle hemen eğitim öğretime başlanabilir. Bu konuda Erzincan Üniveristesi Rektörlüğünün çalışmalarını bekliyoruz."diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 12:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?