23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Çayırlılı minikler büyüledi

Çayırlı ilçesi 29 Ekim İlköğretim Okulu 1.sınıf ve Ana Sınıfı öğrencilerinin yıl sonu etkinlikleri kapsamında hazırladıkları Okuma Bayramı, müzik ve gösteri şenliği geceye katılan davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Kaymakamlık Kültür Merkezi’ndeki programa Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Cumhuriyet Savcısı Gönül Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe, ile öğrenci velileri katıldı.

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe, 0-6 yaş döneminin kritik olduğunu belirterek,” Bu dönemin zengin etkinlikler ve çevreyle desteklenmesi gerekmektedir. Bir ve iki yaşındaki çocuklar yetişkinlerden iki kat daha fazla düşünmekte olup desteklenirse başaramayacağı hiçbirşey olmaz. Anadolumuzun öğrencilerimize sunduğu imkanlarla dil, bedensel ve duygusal gelişimini, sevgi ve arkadaşlığı yaşamalarının sağlanması amaçlanmalıdır.

Çocuklarımızın geleceğinin şekillendirilmesi anne babaların elindedir. Onlara güzel örnekler sunarak geleceklerini şekillendirebiliriz. Çünkü çocuklar bir ayna gibidirler. Her gördüklerini ve öğrendiklerini yansıtırlar. Onlar anne babalarını örnek alıp taklit etmektedirler”dedi.

Programda birinci sınıf öğrencilerinin skeç, tiyatro oyunu, röportaj, şiir, atışma ve folklor gösterimi, ana sınıfı öğrencilerinin de sandalye kapmaca adlı yarışma, sıra gecesi, piyes, çocukların resimleriyle birlikte en belirgin özelliklerinin yer aldığı slayt gösterimi ile sergiledikleri halk oyunlarından örneklerle izleyenlerin beğenisini kazandılar. Program mezuniyet kıyafeti giyen minik öğrencilerin müzik eşliğinde babalarının elinden diplomalarını almalarıyla son buldu.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?