5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

'Çayırlıya hizmet vazifemiz'

Çayırlı ilçe Kaymakamı Abdullah Akdaş ile Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, el ele vererek başlattıkları kalkınma hamlesi programı çerçevesinde hedeflerine emin adımlarla ilerliyorlar.


Belediye Başkanı Fevzi Kılıç'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Kaymakam Akdaş, yaptığı açıklamada yaptıkları işlerin asıl vazifeleri olduğunu, Çayırlı'ya hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini belirterek, göreve geldikten sonra yaptıkları işin öncelikle ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik durum haritasını çıkarmak olduğunu söyledi.

Kaymakam Akdaş, "Geniş kapsamlı bir mastır planı hazırlayarak ilçenin durumunu bilmek, nereye nasıl hizmet götürüleceğini görmek gerekiyordu. İlçenin ekonomik, kültürel ve sosyal alanda güçlü olmasını sağlamanın zaruriyeti bu konuda sürdürülen çalışmalarla ortaya çıkarıldı. Özellikle eğitim ve öğretim Çayırlı'nın geleceği için önemli bir yer tutmaktadır. Her şeyden önce bir toplumun en üst kademesinden en alttakine kadar iyi yetişmiş insanlara ihtiyaç olduğundan dolayısıyla öğrenime daha çok önem verilmesi gerekir. Bu konuda Erzincanlı iş adamalarımıza büyük işler düşmektedir. Eğitimin her alanda güçlendirilmesi, ilçedeki memur, köylü ve ilçeli ayırımını giderecek sosyal ve kültürel faaliyetlerin desteklenmesi, ilçemiz bayanlarının sosyal, kültürel ve eğitsel alanlarda gelişmesini sağlamak adına çalışmalarda bulunulması planlanmıştı. Bu projelerimizin uygulanması safhasında ise yüzde 100'e varan bir başarı sağlanmıştı."dedi.


ÇAYIRLI GERİ KALMIŞLIK ZİNCİRİNİ KIRDI


Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ise açıklamasında belediyenin karşılaştığı en büyük sıkıntının maddi sıkıntı olduğunu vurgulayarak," Çayırlı'da sanayi olmadığı için işsizlik büyük ilerleme kaydetmiştir. Tahsilini yapan gençlerimiz vakitlerini kahvehane köşelerinde geçiriyorlar. Bu gençleri bu alanlardan kurtarıp ekonomiye katkıda bulunmalarını istiyoruz. Ama istihdam sorunumuz var. Bu konuda devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. İlçeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza her türlü kolaylığı belediye olarak göstererek elimizden gelen yardım ve desteği sağlamaya hazırız. Yeterki ilçeye yatırım yapılsın. Gerek Belediye olarak gerekse kaymakamlık olarak amacımız Çayırlı'ya hizmettir. Uzun yıllardır geri kalmışlık zincirini bir türlü kıramayan Çayırlı kararlı adımlarla bu tabuyu yıkmaktadır. Çayırlı insanına gerekli imkanları sunmak ve mutlu etmek için imkanlarımızı seferber ettik. Her şey daha güzel gelişmiş bir Çayırlı için" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 11:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?