23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Çayırlı'ya MYO incelemesi

Çayırlı ilçesinde açılacak olan Meslek Yüksek Okulu’nun fiziki konumu hakkında incelemelerde bulunmak üzere Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof Dr.Erdoğan Büyükkasap, Üniversite Genel Sekreteri Doç.Dr. Ail Ercan İkinci ve Doç.Dr. Adem Büyükbaş ilçeye geldi.

Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ve ilçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe tarafından karşılanan Rektör Prof.Dr.Erdoğan Büyükkasap, ilk olarak Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edilecek olan ve halen Halk Eğitim Merkezi ile Sağlık Meslek Lisesi’nin eğitimlerini sürdürdüğü binanın derslik ve diğer tesislerini, Çayırlı Göleti,TOKİ konutlarının yapıldığı alanı ve kapalı spor salonu ve Çayırlı Lisesi yurt binası inşaatlarını gezdi.

Prof.Dr.Erdoğan Büyükkasap, yaptığı açıklamada, “Erzincan Üniversitesi’ne bağlı olarak Kemaliye, Kemah, İliç, Üzümlü, Çayırlı ve Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde birer MYO açılacağını belirterek, açılması planlanan okulların fonksiyonel olması için tüm tedbirlerin alınmaktadır. Çayırlı'da açılacak olan MYO'nun ilçeye sosyal kültürel, sportif ve ekonomik kazanımlar bakımından daha faydaları olacağı inancındayım"dedi.

HERZAMAN EĞİTİME DESTEK OLDUK

Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş'da açıklamasında, her zaman eğitime destek olduklarını ve olmayada devam edeceklerini vurgulayarak,"Çayırlı'da bir yüksek okul açılmasını canı gönülden istemekteyiz.Bunun gerçekleşmesi içinde her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Halen Halk Eğitim Merkezi ile Sağlık Meslek Lisesi’nin bulunduğu eski hükümet konağı ve bünyesindeki diğer tesisleri MYO açıldığında kendilerine tahsis edeceğiz. Buranın eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan 100 bin YTL'lik kaynağın karşılanmasını kaymakamlık ve belediye üstlenecektir. Okulda öğrenim görecek öğrencilerin barınabileceği yurt ve öğretim görevlileriyle yardımcı personelin kalacakları lojman problemi de en kısa sürede çözüme kavuşturulacak"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 11:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir yalcın IP: 85.105.212.xxx Tarih : 6.05.2008 20:35:05

ya bırakın allahınızı severseniz< ben bir çayırlılı olarak doğru bulmuyoum boşuna masaf ya çayırlı öyle bir yerki gelen kişiler ikinci gün hemen döner çok yobaz bir yer bence boşuna bu masraf