30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Çaykur yeşil çayı tanıtıyor

Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından tanıtım amaçlı olarak hazırlanan “Gezici Tanıtım TIR”ı Erzincan’da vatandaşlara ücretsiz yeşil çay servisi yaptı, uzmanlar vatandaşa çay demlemenin püf noktalarını anlattı.


Ordu Caddesi üzerindeki Barış Manço Parkı önüne konuşlanan Çaykur'un tanıtım TIR'ı Erzincanlı vatandaşlardan ilgi gördü. TIR'da bir taraftan vatandaşlara ücretsiz çay ikram edilirken, diğer taraftan da görevliler merak edenlere çay demlemenin inceliklerini anlattı. Çaykur Türkiye Bayiler Birliği Çaytaş'ın Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dündar Batık, yaptıkları tanıtım çalışmasıyla ilgili bilgi vererek, çayın tarımından, üretimine kadar hiç bir şekilde kimyasal bir katkı kullanmadıklarını söyledi.

Batık, Türk çayını dünyaya ve Türkiye'ye tanıtmak amacıyla TIR'ın özel olarak dizayn edildiğini belirterek, "Rize’den karayolu ile Erzincan’a geldik, buradan da Erzurum’a gideceğiz. Burada kaldığımız sürece vatandaşlara yeşil çay ikram ettiğimiz gibi demlenmesi konusunda da bilgi veriyoruz. Piyasaya yeni çıkan yeşil çayın elmalısı, melisalısı, nanelisi gibi türlerini de tanıtıyoruz. Sağlık açısından faydalarını anlatıyoruz. TIR'da Çaykur'un ürettiği 32 çeşit çayı da sergiliyoruz" dedi.


Tanıtım için şehir şehir dolaştıklarını vurgulayan Dündar Batıkşunları söyledi; “Çaykur, Türkiye'nin tarım politikasına uygun olarak çay ziraatını geliştirmek, çay kalitesini ıslah etmek, işlenmesini teknik esaslara göre yürütmek, iç ve dış pazar isteklerini karşılamak üzere kuru çay üretmek, ithal etmek ve ihraç etmek, verimlilik esasına dayalı işletme politikasıyla sermaye birikimine yardım ederek yatırım kaynağı amacıyla kurulmuştur. Yarım asırlık köklü bir geçmişi olan Çaykur’un yılda ortalama 110 bin ton kuru çay satışı ve 700 milyon dolar cirosu var.

Toplam işletme kapasitesi 6 bin 600 ton/gün olan Çaykur’da, 46 Çay Fabrikası, 3 Çay Paketleme Fabrikası, 9 Pazarlama Bölge Müdürlüğü,1 Anatamir Fabrikası,1 Araştırma Müdürlüğü, 210 bayii ve 20 bin çalışanı ile Türkiye çay sektörünün en büyük lider kuruluşudur.”


Müşteri memnuniyetini en ön palnda tuttuklarını kaydeden Dündar Batık, bu amaçla çalışmaların, TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında yürütüldüğünü belirterek, Türkiye’de üretilen çayın en önemli özelliğinin biyolojik ve kimyasal kalıntılar içermemesi olduğunu vurguladı.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 11:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYKUT AYDİNBAŞ IP: 85.104.221.xxx Tarih : 8.04.2011 23:10:42

çalişmalarinidan memnunuz. teşekkür ederiz. çaya kota uygulamanizi kınıyoruz. beyaz çay varmiş. ekebilirmiyiz. nasil ekilir. vatandaşin ürününü kisana kadar çeşidi artirin. ÇAYKUR VARLİĞİNİN YÖREYE KATKİSİNİ DÜŞÜNÜN. TERÖR YOK. YÖREDE TOK YOKSADA AÇ da YOK.