5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Cem ve Kültürevi'ne gurbetçi desteği

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesinde Hacı Bektaş Veli Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nce yaptırılan Cem ve Kültür Evi´ne Avrupa'da yaşayan vatandaşlar tarafından 37 bin 500 ytl maddi destek sağlandığı bildirildi.


Altınbaşak Hacı Bektaş Veli Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Erdoğan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 250 metrekarelik bir alanda kuruluş çalışmaları devam eden ve 640 metrekarelik kapalı alana sahip olan ve bünyesinde gasılhane, misafirhane, yemekhane, kütüphane, konferans salonu ve ibadet yeri bulunan Cem ve Kültür Evi´nin 2008 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Kaba inşaatı devam eden Cem ve Kültür Evi´nin şuan itibariyle kubbe ve çatı çalışmalarının yapıldığını vurgulayan Başkan Erdoğan, " 2007 yılı içerisinde inşaatının tamamlanarak önümüzdeki 2008 yılı içerisinde de Altınbaşak halkının hizmetine sunulacak. Ekonomik sıkıntılar içerisinde devam eden Cem ve Kültür Evi inşaatı için bugüne kadar 75 bin ytl harcama yapılmış olup tesisin tamamlanması içinde 150 bin ytl'ye ihtiyaç bulunmaktadır.

Beldemizde yaşayan vatandaşların hane başına yardımlarının ötesinde Avrupa’daki gurbetçilerimiz de 37 bin 500 ytl tutarında yardımda bulunmuşlardır. Büyük şehirlerdeki Altınbaşak'lı iş adamalarımız da cem ve kültür evinin yapımında önemli miktarda yardımlarda bulunarak katkı sağlamışlardır. Bu tesisin tamamlanması için duyarlı vatandaşlarımızın destek ve yardımlarını bekliyoruz. Bu tesisi, gençlerimizin sağlıklı bir şekilde yetişmeleri için gerekli olan eğitimin verilmesi açısından önemlidir. Örnek olması açısından bizlerin için de büyük önem taşımaktadır. Cem ve Kültür Evi yapımında bugüne kadar yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim." dedi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 15:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?