5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Çevreyi kirletenlere ceza yağdı

Otlukbeli ilçe kaymakamlığı tarafından büyük ve küçükbaş hayvanlarını ilçe içerisinde gelişigüzel salarak çevre ve insan sağlığını tehdit eden hayvan sahiplerine bin 170 YTL ceza kesildi.


Kaymakam Şefik Aygöl, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilçenin en başta gelen sorunlarından biri olan büyük ve küçükbaş hayvanların ilçe içerisine rastgele salıverilerek çok çirkin bir görüntü oluşturması, çevre eve insan sağlığını tehdit edici duruma gelmesi nedeniyle acil önlem alınmasına gerek görüldüğünü belirtti.

Aygöl:" İlçenin en önemli geçim kaynağının hayvancılık olması nedeniyle yoğun bir hayvancılık potansiyeli mevcuttur. Bu durum çarşı, mahalle, okul bahçelerine kadar giren hayvanların etrafa hem sağlık açısından, hemde ilçenin görünümüne yakışmayan görüntüler oluşturmaktaydılar. Vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler sonucu bu problemin acilen çözümü icab etmiştir. Konu ile ilgili olarak Belediye Başkanlığı, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla yapılan toplantılar sonucunda bir dizi önlem alınmak suretiyle sorun çözüme kavuşturulmuştur. Bu çalışmalar yapılırken hayvancılığın gelişmesine katlı sağlayan kaymakamlığımız hayvancılığın sekteye uğramaması için alternatif çözüm önerileri gösterip ve vatandaşların desteğini de almak suretiyle sonuca gitmiştir"dedi.


Çalışmalar esnasında Kabahatlar Kanunu ve İller İdaresi kanununun verdiği yetkileri kullanarak hayvanlarını ilçe içersine gelişigüzel saldığı tespit edilen10 vatandaşın herbirine 117 YTL olmak üzere toplam bin 170 YTL para cezası kesildiğini vurgulayan Kaymakam Aygöl," Biz vatandaşı cezalandırmak hevesinde değiliz. Amacımız bu problemin çözüme kavuşturulmasıdır. Vatandaşlardan isteğimiz bu çevre ve insan sağlığı konusunda duyarlı olmaları, yaşamakta oldukları alanlar içerisinde gerekli kurallara uymalarıdır. Alınan bu karar ve uygulanan yaptırımların tamamı çevre ve halkın sağlığı içindir. Bu uygulamanın çevre ve halk sağlığına önemli katkıları olmaktadır. Denetimlerimiz aralıksız sürdürülecektir.Vatandaşlarımızın alınan bu kararlara riayet etmeleri kendi sağlıkları için şarttır. Dolayısıyla buna da uymaları lazım"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 13:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?