30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Cezasını kargo taşıyarak çekiyor

Erzincan'da şahsa ait mallara zarar vermek suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılan kişinin kamu yararına çalıştırılmasına karar verilirken söz konusu kişi PTT Kargo'da cezasını tamamlıyor.


Şahsa ait mallara zarar vermek suçundan Erzincan 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 27 Mayıs 2009 tarihinde 10 ay hapis cezasına çarptırılan Musa Yağız'ın(23) bu cezası Denetimli Serbestlik Şubesi gözetimi altında 5 ay kamu yararına çalıştırılması şekline çevrildi. Cezasının infazı için PTT Kargo hizmetlerinde çalıştırılan Musa Yağız her gün 08.00 ila 17.00 saatleri arasında PTT Kargo Erzincan Müdürlüğü'ne gelerek 600 saatlik kamu yararına çalışma cezasını tamamlıyor. PTT'ye ait kargo hizmetleri
biriminde çalışan Musa Yağız dairedeki temizlik işlerinden kargo paketlerinin taşınmasına kadar değişik hizmetlerde çalışıyor. Yağız herkesin hata yapabileceğini ifade ederek, "Bir şansın daha verilmesi herkesin en doğal hakkıdır. Sabah saat 08.00 sıralarında geliyorum ve temizliğimi yaptıktan sonra akşam saat 17.00'ye kadar bana verilen işleri yapıyorum. Ailemin yanında olmaktan mutluyum. Cezaevinde olsaydım ailemin eşimin yanında olamayacaktım. Cumhuriyet Başsavcısına kendilerine, bu konuda yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyorum.

Cezaevinde olsaydım aile düzenim bozulurdu belki evliliğim bitebilirdi, belki de gençliğim bitebilirdi. Her şeye yanlış yerden başlamama neden olurdu. Karşılaşmamak daha iyi oldu, böylece mutluyum. Çalışacağım ve cezamı bitireceğim" diye konuştu.


Öte yandan Erzincan Denetimli Serbestlik Şubesi tarafından uygulanan kamu yararına çalışma cezasının Erzincan'da 30 kişiye uygulandığı öğrenilirken, evde mahkumiyet, çim sulama, park bahçe temizliği ve kitap okuma gibi cezaların verildiği uygulamadan ceza alan şahısların da memnun olduğu ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 13:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?