4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

CHP Merkez İlçe 'Sunan' dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Merkez İlçe Başkanlığı'na Doğan Sunan getirildi. İl Özel İdare Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan CHP Merkez İlçe Başkanlığı'nın 6. Olağan Genel Kurulu, Divan başkanlığına CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe'nin getirilmesiyle başladı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden genel kurulda yönetim kurulu faaliyet raporu ve bilançolar okunarak oylamaya sunuldu. Raporların ibra edilmesinin ardından konuşmalar bölümünde parti genel merkezi tarafından görevden alınan eski İl Başkanı Kemal Güven ve eski Merkez İlçe Başkanı Ali Arslan ile yerlerine atanan İl Başkanı Coşkun Yılmaz ve Merkez İlçe Başkanı Kemal Çelik birer konuşma yaptı.

Çok sayıda partilinin katıldığı genel kurulda daha sonra Divan Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe söz aldı. Konuşmasında kendisine yönelik eleştirilere sitem dolu sözlerle cevap veren Tınastepe, parti meselelerinin basın aracılığıyla kamuoyuna yansıtılmasının yanlış bir davranış olduğunu ifade ederek, problemlerin kendi içlerinde çözümlenmesi gerektiğini vurguladı. Basının, ana muhalefet partisi olarak kendilerine yer vermediğinden yakınan Tınastepe, "Söylüyoruz, anlatıyoruz yazan yok, çizen yok; ama şimdi bu problemleri aşmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz" dedi. Konuşması sırasında CHP'de kaba kuvvetin yeri olmadığını sık sık dile getiren Tınastepe, Erzincan ziyareti sırasında kendisiyle ilgili imalarda bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü de tavırlarından dolayı eleştirdi.

Tınastepe'nin konuşmasının ardından yapılan seçimde, 175 delegenin oyunu alan Doğan Sunan, CHP Merkez İlçe Başkanı seçildi. Merkez İlçe Başkanlığı'na aday olan eski Merkez Başkan Ali Arslan ise, yeni parti tüzüğüne göre yüzde 20 barajını geçemediği için seçime katılamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:02:10
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 14:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?