4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

CHP'de toplu istifa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan İl Yönetim Kurulu’nun geçen ay, Merkez İlçe Yönetimi’nin de önceki gün Genel Merkez tarafından görevden alınmasına tepki gösteren Kadın ve Gençlik Kolları yönetimi toplu halde partiden istifa etti.

Parti il binasında bugün düzenlediği basın toplantısında, yaşanan son gelişmeleri değerlendiren CHP Merkez İlçe eski Başkanı Ali Arslan, kendilerinin CHP genel kurulunda değişimden yana oy kullandıklarını ve ardından görevden alındıklarını söyledi. Ali Arslan, "Erzincan’da CHP için yaptıklarımızın mükafatının bu olmaması gerekirdi" dedi.

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Bozkurt ise, kadın kolları ve gençlik kolları olarak genel ve yerel seçimlerde büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade ederek, "Sosyal demokrat bir partide, seçilmiş bir yönetimin sadece birilerinin adamı değil diye görevden alınıp yerine bu vasıflara uygun olmayan başkalarının atanmasını; sosyal demokrasiye, insan haklarına, CHP’nin kuruluş amacına ve ilkelerine aykırı olduğu için, seçilmişler yerine atanmışlarla çalışmayı yanlış bulduğumuz için, CHP il ve ilçe kadın komisyonları ve CHP il, ilçe gençlik kolları komisyonu olarak görevlerimizden istifa ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 17:12:54
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 13:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?