30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Çiftçi bayanlara destek verdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan İl Özel İdaresi ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulan sera ve sebze alanlarında incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Ulaştırma Bakanı Yıldırım "Erzincanlı kadınlar burada bir şeyler öğreniyor, meslek ediniyor, üretime katkıda bulunuyorlar. Onların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.


Tarım İl Müdürlüğü, Erzincan İl Özel İdaresi ve Erzincan İşkur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sebze Yetiştiriciliği ve Seracılık kursları sona erdi. Erzincan İl Özel İdaresi'ne ait seralarda Tarım İl Müdürlüğü tarafından tertip edilen kurlarda ev hanımlarından oluşan toplam 35 kadına pratik ve uygulamalı eğitimler verildi.
Kurs bitiminde düzenlenen sertifika törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, eşi Nurtaç Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fazlı Yüksel, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Tesislerde incelemelerde bulunan Semiha Yıldırım ve Nurtaç Demir açılan kurslar hakkında bilgi aldılar.


Burada konuşan Bakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım düzenlenen kursların kadınların istihdamı açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek yetkililere teşekkür etti. Bundan böyle sebzelerini Erzincanlı kadınlar tarafından işletilen bu tesislerden alacaklarını söyleyen Yıldırım, kadınların üretimin her aşamasında emek verdiklerini ifade ederek, "Buradan insanlarımız hem de işsiz ev hanımlarımız gelir elde edecek. Kadınlarımız aile bütçelerine katkı sağlayacak. Meslek sahibi olacaklar. Bundan büyük mutluluk
duyuyorum" diye konuştu. Ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ve Erzincan Valisi Abdülkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir kursiyerlere sertifikalarını verdi.

"DESTEK BİZDEN ÜRETİM SİZDEN"
Düzenlenen kurslar sonunda oluşturulan sera ve sebze sahalarını ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kursiyerlerle de uzun süre sohbet etti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım burada yaptığı açıklamada azim ve kararlılıkla çalışıldığında atıl hale gelmiş bölgelerde inanılmaz projeler gerçekleştirildiğini kaydederek; "Erzincanlı kadınlarımız burada 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde son derece modern anlamda üretime geçmişler. Öncelikle çalışmalara destek veren İl Özel İdaremize ve İl Tarım Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. 10 güne kadar bu alandaki sebzelerin hasadına başlanacak. İşsiz kadınlarımız meslek sahibi olacaklar. Bunlar çok güzel çalışmalar" diye konuştu.


Bakan Yıldırım'dan destek isteyen kursiyerler ise kurslara katılmak için çok sayıda işsiz ev hanımının kursların tekrar açılması için haber beklediklerini söylediler. Bunu üzerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yetkililere üretime ve meslek edindirmeye yönelik kursların tekrar açılmasını söyledi. Bakan Yıldırım "Görüyorsunuz kadınlarımız üretmeye ve bir şeyler yapmaya çok istekliler. Biz de Başkent Ankara'dan ve Erzincan'daki tüm kaynaklarımızı kullanmak suretiyle kadınlarımıza destek vereceğiz.


Sizler yeter ki üretin. Üretim sizden destek bizden" dedi.
Öte yandan Tarım İl Müdürlüğü, Erzincan İl Özel İdaresi ve Erzincan İşkur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 18 gün süren Sebze Yetiştiriciliği ve Seracılık kurslarına katılan kursiyerler, Tarım İl Müdürlüğü teknik elemanlarının gözetiminde eğitilirken, bin 200 metrekarelik sera ve 3,5 dekarlık açık alanda sebze yetiştiriciliğine başlandı. Her iki alana yaklaşık 20 bin adet sebze fidesi dikildi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 16:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?