30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Çiftçilere tarım sigortası uyarısı

ÇİFTÇİLİRE TARIM SİGORTASI UYARISI

Erzincan Tarım İl Müdürü Ali Lek, kuraklık, sel, yangın, dolu başta olmak üzere, çeşitli tabi afetler ile sosyal ve ekonomik risklerin etkilerine en çok maruz kalan sektörün tarım olduğunun altını çizerek çiftçileri uyardı

Lek açıklamasında, “Tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla bir sigorta mekanizmasının devreye sokulması düşünülmüş ve bu amaçla 14.06.2005 tarihli 5363 sayılı "Tarım Sigortaları Kanunu" çıkarılmıştır. Modern bir tarım ülkesi olma yolunda ilerleyen Ülkemiz için Tarım sigortaları büyük önem taşımaktadır. Çiftçi için hayati bir gereklilik olan tarım sigortalarında Devlet, destekler vererek çiftçilerimizin yarınlara daha güvenle bakabilmelerini sağlayacaktır. Devletin Tarım Sigortalarına yapmış olduğu % 50 pirim desteği ile; çiftçilerimiz ürünlerini, hayvanlarını ve seralarını sigortaladıkları takdirde, sigorta priminin yarısını kendileri ödeyecekler, diğer yarısı ise tarım sigortası yaptıran çiftçiler adına devlet tarafından karşılanacaktır” dedi.

Tarım sektörünün iklim şartları ile doğrudan ilgili bir sektör olduğunu kaydeden ve iklim şartlarından olumsuz yönde etkilenmek istemeyen üreticileri geç kalmadan Tarım Sigortası yapmaları konusunda uyaran Tarım İl Müdürü Lek, özellikle dolu ve ilkbaharın geç don olaylarının meyve üreticilerini zarara uğrattığını, bu büyük riskin giderilmesi için ürünlerini sigorta ettirmelerinde yarar var dedi. Çiftçilerimizin devletin % 50 prim desteğinden ve sunulan ödeme kolaylıklarından faydalanabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmaları gerekmektedir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 09:26:01
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 11:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?