18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Çiftçilere uygulamalı eğitim

BTC, Erzincan Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle boru hattının geçtiği 4 kilometrelik güzergahta Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulu üyelerine yönelik olarak Tarımsal Alet ve Makine Kullanımı Eğitimi konulu uygulamalı seminer verildi.

Proje yürütücüsü Par Mali Ekonomik ve Danışmanlık A.Ş. ve Erzincan Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle programlanan Tarım Alet ve Makine Kullanımı Eğitimi konulu seminere boru hattı güzergahında bulunan Erzincan'ın Tercan, Çayırlı ilçeleriyle Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı köylerdeki TTK Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü Makine Parkı Atölye Şefi Makine Mühendisi Orhan Alamacı tarafından katılımcılara makine kullanımı konusunda pratik ve uygulamalı olarak bilgiler verildi.

3 saat süren eğitim kooperatif yetkililerinin ve diğer katılımcıların soru cevap katılımıyla tamamlandı. Eğitim çalışmasında Mısır ve ot slaj makineleri, kombine ve promatik mibzerler, balya makinelerinin kullanımı, bakım ve ayarları konusunda uygulamalı bilgiler verildi.

Bu çalışma ile kooperatiflerin sahip olduğu makinelerini etkin biçimde kullanmaları konusunda üreticiler bilinçlendirildi. Söz konusu eğitim ile özel sektör ve kamu işbirliği sağlanmıştır. Eğitime katılan katılımcılar eğitim sayesinde kendi köylerinde bulunan makineleri kullanmayı bilmediklerinden veya yanlış kullandıklarından yeterince faydalanamadıklarını, ancak bu eğitim sayesinde bundan sonra daha bilinçli bir şekilde üretim yapabileceklerini belirtmişlerdir. Proje yürütücüsü Par Mali Ekonomik ve Danışmanlık yetkilileri de bu tip eğitimlere devam edeceklerini, özel sektör olarak her zaman kamu işbirliğine açık olacaklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 14:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?