5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Cinayet tatbikatında olay!

Erzincan'da 2 Nisan 2007 tarihinde Terminal kavşağı Ergenekon Bulvarı üzerinde meydana gelen ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan tartışmanın ardından olay yerinde uygulamalı tatbikat yapıldı. Tatbikat sırasında ölen gencin yakınları görgü tanıklarına saldırdı.

Erzincan Ağır Ceza Reisi Nuh Kalkan başkanlığında sabah saatlerinde olay yerinde başlayan tatbikat öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Sanık C.Ö tatbikata getirilmezken, görgü tanıkları ile görüşülmesi sırasında tartışmada hayatını kaybeden Gökhan Akdağ'ın yakınları, tanıklara saldırdı. Çevik kuvvet polislerinin cop ve göz yaşartıcı gaz kullandığı arbede kısa sürede engellendi. Yaklaşık 2 saat süren tatbikatın ardından tanıklar güvenlik önlemleri altında bölgeden uzaklaştırıldı.

Ergenekon Bulvarı minibüs durağında meydana gelen tartışma sonucu C.Ö. (23), Gökhan Akdağ (22) ve babası C. Akdağ'la (48) bilinmeyen bir sebepten tartışmış, olayın büyümesi üzerine C.Ö., belindeki silahı çekerek Gökhan Akdağ'ı boynundan vurduktan sonra babası C. Akdağ'ı kolundan yaralamıştı. Ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan yaralılar, burada yapılan ilk müdahelenin ardından Erzurum Araştıma Hastanesi'ne sevkedildi. Ağır yaralı Gökhan Akdağ, burada yapılan müdahelelere  rağmen hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra kaçmaya çalışan cinayet zanlısı C.Ö. ise kısa bir süre sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Birimi'ne bağlı ekipler tarafından silahıyla birlikte yakalanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 15:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?