30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Çobana saldıran kurt kuduz çıktı

Erzincan'da bir çobana saldıran kurdun kuduz olduğu belirlenince iki köy karantinaya alındı.


Hafta sonu Erzincan merkeze bağlı Ağılözü ve Ahmediye köylerine ait merada M.C.(23) isimli çoban hayvan otlatırken aniden kurt saldırısına uğradı. Genç çoban yanında taşıdığı av tüfeği ile kurdu vurmak istedi ancak tüfeğinin tutukluluk yapması üzerine M.C.'ye saldıran kurt, kendisini yaraladı. Çevrede hayvan otlatan diğer çobanların olay yerine gelerek kurdu etkisiz hale getirip öldürmelerinin ardından M.C., Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Kurt saldırısı ihbarı alarak olay yerine giden Erzincan İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri toprağa gömülen kurdu çıkararak vücudundan numuneler aldıktan sonra Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderdi. Kurtta kuduz hastalığı çıkması sonucu olayın geçtiği köyler karantina altına alındı.


Öte yandan çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Tarım Müdürü Ali Lek, bölgede kuduz hastalığı riskine karşı çalışmaların devam ettirildiğini, halkın bilinçlendirildiğini ve Ağılözü ile Ahmediye köylerinde tüm köpeklerin aşılanmaya başlandığını söyledi. Lek, vatandaşların kurt ve köpek gibi hayvanların ısırması durumunda, anında tarım il ve ilçe müdürlükleri ile en yakın sağlık kuruluşuna bildirilmesini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 10:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?