30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Çocuk Meclisi oluşturuldu

Erzincan'da İl Genel Meclisi Başkanlığı tarafından, çocukların da yerel yönetimlerde söz sahibi olması için 'Temsili Çocuk Meclisi' oluşturuldu.

İl Genel Meclisi'nde merkez ve ilçelerdeki üye sayılarına eşit olarak Erzincan merkez ve 8 ilçedeki ilköğretim okullarından seçilen toplam 21 öğrenci Temsili Çocuk Meclisi'ni oluşturdu. Öğretmenleriyle birlikte İl Özel İdaresi binasındaki İl Genel Meclisi Başkanlığı'nın toplantı salonunda bir araya gelen çocuklar İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun ve diğer üyelerin yardımıyla başkanlık ve divan üyeliği seçimlerini gerçekleştirdi.

Seçim öncesi kısa bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, 23 Nisan'ın yalnızca Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanmadığını bugünün aynı zamanda 'Çocuk Bayramı' olarak da kutlandığını hatırlatarak, "Bunun çok özel bir anlamı var. Bu, milletimizin ve Atatürk'ün çocuklarımıza verdiği önemin ve inancın göstergesidir. Sizler Türk milletinin ve devletin geleceğisiniz. Sizler bizim için sevinç ve ümit kaynağımızsınız. Yaptığımız bu çalışmanın diğer illere de örnek teşkil etmesini diliyorum" dedi.

Seçimlerde ilk olarak Erzincan Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Elif Beyza Sert ve Çayırlı 29 Ekim İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Furkan Yılmaz başkanlık için aday oldu. Her iki başkan adayı kendisini tanıtmak üzere kürsüye geldiği sırada, Erzincan Vali Metin İlyas Aksoy İlöğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Beyza Dilara Şat da başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Küçük adaylar kendilerini tanıttıktan sonra başkanlık seçimi yapıldı. Yapılan seçimde, sonradan başkanlık için aday olan ve yaptığı konuşmayla arkadaşlarını etkileyen Beyza Dilara Şat 10 oy olarak başkan seçildi. Şat, seçimin ardından üyelere hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. İl Çocuk Meclisi'nin başkan ve üyeleri daha sonra İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun tarafından kendileri için yaptırılan pastanın üzerindeki mumları söndürdüler.

Çocuk Meclisi'nin üyeleri Özel İdare binasındaki programın ardından Erzincan Valisi Abdulkadir Demir'i ziyaret etti. Çocuk Meclisi Başkanı Beyza Dilara Şat ziyarette çiçek takdim ettiği Vali Demir'e kendisinin ve arkadaşlarının taleplerinin yer aldığı bir raporu verdi. Yapılan çalışmadan dolayı İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun ve mesai arkadaşlarını tebrik eden Vali Abdulkadir Demir, Çocuk Meclisi üyelerinin İl Genel Meclisi'nin çalışma dönemlerinde zaman zaman bir araya getirilmesinin doğru olacağını ifade ederek, "Çocuk Meclisi üyelerinin, il merkezi ve ilçelerde çocukların sorunlarıyla ilgili çalışma yaparak bize iletmeleri, bu sorunların daha kısa sürede çözüme kavuşturulmasını sağlayacaktır" dedi.
Vali Demir daha sonra İl Genel Meclisi Başkanı Tuygun'la birlikte Çocuk Meclisi üyelerinin temsili mazbatalarını verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 10:07:58
Güncelleme :23 Nisan 2009 Perşembe 17:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?