30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Cuma çıkışı İsrail'i protesto

Erzincan'da, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İl Temsilciliği ve Anadolu Gençlik Dergisi Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Terzibaba Camii'nde Cuma namazı çıkışında bir araya gelen Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ile cemaat, namazın kılınacağı alanda tekbir getirip, İsrail aleyhine sloganlar attı. Namaz öncesi kısa bir konuşma yapan Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Erzincan İl Temsilcisi Zakir Yıldız, İsrail'in Filistin'deki okullara ve evlere düzenlediği saldırılar sonucu 400'den fazla kişinin öldüğünü bin 500'den fazla kişinin de yaralandığını belirterek, "Bu bir insanlık suçu, adı konulmamış bir soykırımdır. Bu menfur saldırı milletimizi derinden üzmüş, toplumda infiale yol açmıştır" dedi.

Konuşması zaman zaman İsrail aleyhine sloganlarla kesilen Yıldız, "Acımız büyüktür. Bu acıyı paylaşmak insan olan herkesin asli görevidir" şeklinde devam etti.

Yıldız konuşmasının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldırarak dua etti. Cenaze namazının ardından kısa bir süre slogan atan yaklaşık bin kişilik kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?