30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Demir’den öğretmenler günü mesajı

VALİ DEMİR’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak, Erzincan’da görev yapan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Vali Demir yayınladığı mesajında; “24 Kasım günü, Harf Devriminin ardından Millet Mekteplerinin kurulduğu ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olması dolayısıyla, 1981'den beri her yıl artan bir coşkuyla Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bizlerden geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenler, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirmektedirler. İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en saygın bir meslek olmuştur” şeklinde ifade etti.

Öğretmenlerin, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ettiklerinin altını çizen Vali Demir; “Toplumun öğretmene gösterdiği itibar onların hayattaki onurları ve zenginlikleridir. Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Öğretmenlerimiz, Başöğretmen Atatürk'ten devraldıkları meşaleyi bugünlere taşıyarak, karanlıkları aydınlatma onurunun sahibidirler. Milletimizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştiren onlardır. Gençlerimizi Atatürk'ün “yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır” diye öncelikli görev ve sorumluluklarını işaret ettiği öğretmenlerimiz hazırlamaktadırlar. Geleceğimizin teminatı ve en değerli varlığımız olan çocuk ve gençlerimizin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, millî kültür ve tarihimize bağlı ve evrensel değerlerle donanmış kişiler olarak yetişmeleri için, ülkemizin her yerinde ve her şartta fedakârca görev yapan öğretmenlerimize minnettarlığımız çok büyüktür” dedi

Erzincan Valiliği olarak, eğitim kalitesini artırma rahat bir eğitim-öğretim ortamı hazırlama adına 2008–2009 yılında yapılan faaliyetler hakkında da bilgiler veren Erzincan Valisi Abdulkadir Demir; “16 eğitim kurumumuzun bakım onarımı tamamladık eğitim camiasının hizmetine sunduk. 10 eğitim kurumumuzun yapım ve onarımı devam etmektedir. Yaklaşık 20 bin kg boya kullanılarak eğitim kurumlarımız modern bir görünüme kavuşturulmuştur. Başarılı okullarımızın yönetici ve öğretmenleri takdirname ile ödüllendirilmiş; öğretmen evi salonunda görkemli bir törenle ödülleri takdim edilmiştir. Öğretmen ve öğrencilerimize layık oldukları modern eğitim yuvaları hazırlama, eğitim camiamızın ihtiyaç duyduğu alt yapı ve fiziki kapasitenin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi konusunda bundan sonra da çalışmalarımız artarak devam edecektir” açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 15:31:04
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 16:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?