30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Deprem kurbanları anıldı

Erzincan'da 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden 653 kişi, Terzibaba Mezarlığı'nda bugün düzenlenen bir programla anıldı.

Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen anma programına, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen, 22. Dönem Erzincan Milletvekili Talip Kaban, kamu kuruluşlarının müdürleri ve 17 yıl önceki depremde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Terzibaba Mezarlığı avlusunda düzenlenen anma programı, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un konuşmasıyla başladı. Konuşmasında, geçmişte yaşanan kötü günlerin hatıralarını hafızalarda tutmanın taraftarı olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Buyruk, depremlerin doğal bir felaket olduğunu belirterek, "Dün olduğu gibi belki yarınlarda da Türkiye'nin her yerinde depremler olabilecektir. Bu anma törenini ağlamak için, depremi hatırlatmak için yapmıyoruz. Depremlerden ders almak için yapıyoruz. Deprem gibi afetler esnasından nasıl birbirimize sarılmış, birbirimizin yarasını sarmış, birbirimize destek olmuşsak yine olabilecek bir afet esnasında aynı birlik ve beraberliği temin etmek maksadıyla bu anma törenlerini düzenliyoruz. Deprem Erzincan'ın geçmişinde var. Ama görüyordum ki, artık Erzincan halkı depremle yaşamayı öğrenmiş ve depreme dayanıklı binaları yapmayı usulünü, yöntemini kavramış durumdadır" dedi.


Başkan Buyruk'un konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşların duygulu anlar yaşadığı programda daha sonra Vali Abdulkadir Demir, Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkan Mehmet Buyruk, Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen, eski Milletvekili Talip Kaban ve törene katılan diğer protokol üyeleri mezarlık içerisindeki deprem şehitleri anıtına ve depremde hayatını kaybedenlerin kabirlerine çiçek bıraktılar. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarından bazıları mezarların başında Kur'an-Kerim okurken bazıları da uzun süre gözyaşı döktü.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?