30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Deprem şehitleri anılıyor

ERZİNCAN’DA 1939 ERZİNCAN DEPREMİ'NİN 70. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

TRAC (Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti) Erzincan Şubesi tarafından Erzincan 1939 Depremi’nin 70’inci yıldönümü dolayısıyla bir dizi anma programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda TRAC üyeleri tarafından çadır ve amatör telsiz istasyonu kuruldu ardından deprem şehitliği ziyaret edildi.

TRAC (Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti) Erzincan Şube Başkanı Mustafa Ayvaz yaptığı açıklamada, amaçlarının depremi hatırlatmak olmadığını, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası iletişimin nasıl olduğunu vatandaşlara anlatmak olduğunu vurguladı. Ayvaz; “İnsanlar yapacakları işleri bilsinler. Afet öncesi, afet anı, ve afet sonrası yapacak işleri bilmeleridir. Bu amaçla amatör telsizcilere afet anında ve afet sonrasında büyük işler düşüyor. Bizler çalışmalarımızı kurduğumuz stantlarda vatandaşlarımıza anlatıyoruz” dedi.

Sivil Savunma Erzincan İl Müdürlüğü ve kısa adı ERAYKUD olan Erzincan Afetler Araştırma Eğitim ve Kurtarma Derneği üyeleri de Cumhuriyet Meydanı’nda açtıkları stantlarda araç ve gereçlerini tanıtarak vatandaşlara bilgiler verdiler

ERZİNCAN’DA 1939 ERZİNCAN DEPREMİ'NİN 70. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 10:31:00
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 13:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?