18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Devlet Bahçeli Erzincan'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, AK Parti'nin kapatılmamasını temenni ettiklerini söyledi.

Gümüşhane ve Bayburt'tan sonra partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere Erzincan'a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merkeze bağlı Yalnızbağ beldesinde partililer tarafından karşılandı. Cuma namazını Yalnızbağ'daki Çaybaşı Camii'nde kılan MHP Genel Başkanı Bahçeli daha sonra yaklaşık 250 araçtan oluşan uzun bir konvoy eşliğinde il merkezine geldi.

Buradan parti binasına geçen Bahçeli, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. Bahçeli, bir gazetecinin, AK Parti'nin kapatılması halinde ortaya çıkabilecek durumla ilgili sorusu üzerine, Türkiye'de ilk defa Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 341 milletvekili ile temsil edilen ve tek başına ikinci kez siyasi iktidar olan AK Parti'ye ilişkin 14 Mart'tan itibaren bir kapatma davası açıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Öncelikle şunu biz ifade etmek istiyoruz, kapatma davasının açılmasıyla birlikte ilk siyasi değerlendirmeyi Milliyetçi Hareket Partisi olarak yaptık ve 15 Mart 2008 tarihinde yazılı bir basın açıklamasıyla siyasi şiddet ve terör dışında siyasi partilerin kapatılmasını doğru bulmadığımızı ifade ettik. Eğer siyasi partilerin kapatılmasına sebep olabilecek olaylar gelişmişse bunları yapanların bireysel sorumluluk yaklaşımıyla değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Ancak o günden bugüne kadar geçen süre içerisinde siyasi iktidarın iktidar dönemindeyken kapatılma davası belli bir aşamalardan sonra sona doğru yaklaşılmıştır. 28 Temmuz 2008 tarihinde Anayasa Mahkemesi üyeleri bir araya gelecek ve kaç gün süreceğini bilemediğimiz bir süre içerisinde değerlendirme yapacaktır."

MECLİS GÖREVİNİN BAŞINDADIR

AK Parti'nin bir siyasi parti olarak kapatılmamasını temenni ettiklerini dile getiren Bahçeli, "Varsayım olarak kapatılması halinde, Türkiye'nin siyasi bir krize kaosa, kargaşaya sürüklenmemesi gerekir. Türkiye Büyük Millet Meclisi açıktır ve görevinin başındadır. Kapatma olayından sonra siyasi hayatın normalleşme süreciyle ilgili Meclis, üzerine düşen görevi yerine getirebilir, bu inançtayız" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit tarafından verilen ve 1 yıl Milletvekilliği yapanlara emeklilik hakkı getirecek bir düzenlemeyi öngören yasa teklifiyle ilgili bir soru üzerine, "Bir erken seçim karşısında bir yıl hizmet süresini fırsat telakki ederek Meclis'in kapatılması veya kendi partisinin kapatılması halinde erken emeklilik düşüncesine sahip olması çok büyük talihsizlik olmuştur. Siyasi kültürümüz için yakışmayan bir davranıştır. İnşallah böyle bir konuyu söylemiş olabilir ama Meclis'e getirmemiş olursa daha iyi olur" şeklinde karşılık verdi.

MHP SEÇİME HER ZAMAN HAZIR

Bahçeli, MHP'nin olası bir erken seçim durumunda hazırlıklı olup olmadığı yönündeki bir soruyu da, "MHP her şart altında seçime hazır. Türkiye'nin dinamik bir partisidir. Her dönem için seçim ne zaman yapılacaksa, ona çok kısa süre içerisinde intibak edebilecek bir siyasi kurumdur. Önümüzde mahalli idareler seçimi vardır, bilinen odur. Ama bir partinin kapatılması sonrası eğer bir ara seçim olacaksa ona hazırdır. İki seçime de birlikte katılabilecek bir kabiliyeti vardır. Geçmiş dönemlerde bunda başarılı olmuştur" şeklinde cevapladı.

Devlet Bahçeli partideki ziyaretinin ardından İl Kültür Müdürlüğü'nde partisi tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Basına kapalı olan toplantının ardından Erzurum'a hareket edecek Bahçeli'nin Erzincan'daki programına Genel Başkan Yardımcıları Atilla Kaya, Metin Çobanoğlu, Osman Çakır, Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcıları Bülent Didinmez ve Mehmet Taytak katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 17:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?