30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Devlet Hastanesine kalite belgesi

Erzincan Devlet Hastanesi, ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Levent Kurnaz, Sağlık Müdürlüğü ve hastane yöneticileri, Vali Abdulkadir Demir’i makamında ziyaret ederek alınan kalite belgesiyle ilgili bilgi sundular. Vali Abdulkadir Demir, İl Sağlık Müdürlüğü ile hastane yönetimi ve çalışanlarının özverili çalışmaları neticesinde alınan belgenin çok önemli olduğunu belirterek, belgeyi aldıktan sonra da belgeyle ilgili hizmetlerin devamlılığının esas olduğunu söyledi.

Kalite belgesiyle ilgili bilgi veren Erzincan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Levent Kurnaz, Erzincan’da sağlıkta kalite yolculuğunun devam edeceğini belirterek, “Hastanemizdeki tüm çalışanların katılımı ve desteğiyle denetimleri başarıyla geçerek ISO 9001:2000 Kalite Yönetimi Sistemi Belgesi almaya hak kazandık. Hastanemizde tıbbi çalışmaların mükemmelliği yanında, tedavi sürecinde doğrudan ve dolaylı etkisi olan tüm süreçlerin standardize edilmesi için yaklaşık 3 yıldır süren kalite çalışmaları sonucunda, 2008 yılı kasım ayında, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almak üzere başvuruda bulunduk. Bu süreçte hastanemiz, ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi şartları doğrultusunda ekipler tarafından değişik zamanlarda tetkikler geçirdi. Ön tetkik, hastanemizde dokümante edilmiş Kalite Yönetim Sisteminin ilgili standarda uygun olup olmadığının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirildi. Sonrasında ikinci aşama olan belgelendirme tetkikine geçildi. Tetkik ekibi, idari ve tıbbi birimler dâhil olmak üzere sistemi tümüyle ve ayrıntılı bir şekilde inceledi. Hastanemizdeki tüm çalışanların katılımı ve desteğiyle gelen ekibin yaptığı denetimi başarıyla geçerek ISO 9001:2000 Kalite Yönetimi Sistemi belgesi almaya hak kazandık.”diye konuştu.

Alınan belgenin uzun bir yolculuğun başlangıcı olduğunu ifade eden Levent Kurnaz, “Sonuç olarak; Yönetim bir bilim dalıdır. Hastane yönetimi ise bunun spesifik bir alanını oluşturmaktadır. Tüm bu çalışmalar bir yönetim aracı olarak algılanmalı ve ‘her zaman daha iyiye’ prensibiyle uygulamalar devam ettirilmelidir. Bu belge, bizim için daha iyiye ulaşmak adına çok önemli bir dönüm noktasıdır. Hakikaten çok iyi bir yönetim ve çok iyi bir kalite yönetim ekibimiz var. Hastanemizdeki tüm çalışanları bu sürece katkılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?