30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Diyanet vekaletle kurban kesecek

DİYANETTEN VEKALETEN KURBAN ORGANİZASYONU

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Kurban Bayramı dolayısıyla vekalet yolu ile kurban kesimi organizasyonu başlatıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Erzincan İl Müftüsü Burhan İşliyen, 2009 yılına ilişkin vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin, tüm masraflar dahil 290 TL olarak belirlendiğini söyledi. Müftü İşliyen, “Vekaletle kurban kesimi caizdir. Her hangi bir sıkıntı yoktur” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın, ''Kurbanlarımızla kardeşliğimizi güçlendirelim'' sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, kurbanların kesim merkezlerinde oluşturulan komiteler nezaretinde, dini esaslara uygun olarak kesileceğini açıklayan İl Müftüsü Burhan İşliyen, Türk Diyanet Vakfı’nın vekaletle kurban kesim fiyatının 290 TL olduğunu açıkladı. Hali vakti yerinde olan ve imkanı olan bütün müminlerin kurban kesimini yerine getirmesi gerektiğini ve imkanları varsa kendileri keserek kendi eleriyle kurban paylarını ihtiyaçlılara dağıtmaları gerektiğini vurgulayan Müftü Burhan İşliyen, “Ancak güvenilir kuruluşlarda bulunarak vekalet verilmek kaydı ile kurban kesimi gerçekleştirilir.” dedi.

Türk Diyanet Vakfı’nın da 290 TL karşılığında vekaleten kurban kesimi yaptığını ve 26 Kasım 2009 tarihine kadar belirlenen banka hesap numaralarına paraların yatırılacağını açıklayan İşliyen, kesilen kurbanların yurt içi ve yurt dışında tespit edilen ihtiyaçlı ailelere dağıtılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 17:28:05
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 22:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?