4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Diyanet'ten AB'ye öfke yağıyor

Türk-Diyanet Sen Erzincan İl Temsilcisi Galip Sökmen, Avrupa Birliği’nin (AB) Hıristiyan kulübü olduğunun ortaya çıktığını belirterek, "Allah’ın indinde din İslam’dır’ başlıklı hutbe nedeniyle AB, marazi bir depresyonla ’Bunu söyleyemezsiniz’ diye ülkemizi ikaz etmiştir" dedi.

AB’nin Türkiye’deki Kur’an kursları, imam-hatip liseleri ve ilahiyat fakültelerinde yapılan haksız uygulamaları görmezden geldiğini ancak Avrupa’da bir ruhban veya papaz okulu sıkıntısı varmış gibi 2 bin Rum’un yaşadığı Türkiye’de bu okulun açılması için baskı yaptığını belirten Türk-Diyanet Sen İl Temsilcisi Galip Sökmen, "AB’nin bir Hıristiyan kulübü olduğu açık seçik ortaya çıkmıştır. Bundan böyle hiç kimse ’AB bir Hıristiyan kulübü değildir’ diyemez" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 11 Mart 2005 Cuma günü camilerde, "Allah’ın indinde din İslam’dır" başlıklı bir hutbe okuttuğunu hatırlatan Galip Sökmen, "Bu hutbe sebebiyle AB, marazi bir depresyonla ’Bunu söyleyemezsiniz’ diye ülkemizi ikaz etmiştir. AB bütün Müslümanları, anarşist, fundamantalist, kökten dinci ilan ederken, dinlere saygı değerlerini henüz keşfetmemiş miydi? Kaldı ki bu hutbe sadece Müslümanlar’a bir ibadet sırasında okunan, Allah tarafından gönderilen son kitap olduğuna şüphe bulunmayan Kur’an ayetidir. Kimseyi tahrik anlamı içermiyor. AB’nin gerçek yüzünü ortaya çıkaran böyle bir hutbe hazırladığı için Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 14:07:21
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 12:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?