23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Doğa sporları eski günlerini arıyor

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu zamanında, Erzincan’ın tanıtımında önemli bir yere sahip olan doğa sporlarıyla ilgilenen dernek ve kulüplerin yöneticileri, ildeki yöneticilerin bu sporlara daha fazla ilgi göstermesini istiyor.


İlgisizlik yüzünden Erzincan’daki doğa sporları faaliyetlerinin, kulüplerin ve derneklerin kendi gücü nispetinde yürütüldüğünü ve yaşatıldığını dile getiren Erzincan Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Hakan Soylu, “Erzincancımızın gelişmesine katkı sağlaması amacıyla geliştirilmeye çalışılan doğa sporları, gerek Erzincanlılar’ın ilgisizliği gerekse yerel yöneticilerin ilgisizliği nedeniyle gün geçtikçe kan kaybetmeye devam ediyor. Doğa sporlarını, özellikle rafting ve kano sporunu canlandırmak amacıyla 2007 Ocak ayında kurulmuş olan kulübümüz, akarsu kayağı ( kano ) sporunda gençleri eğitmek ve sporu sevdirmek amacıyla kısıtlı imkânlarıyla çaba sarf etmeye devam ediyor.” dedi.


Nisan ayında Rize’de Kano Federasyonu ve Gelişmekte olan Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen kano eğitimi ve müsabakalarına Erzincan’dan şimdiye kadar kadar hiç kano sporu yapmamış 6 genci götürüp burada eğitilerek müsabakalara katılımının sağlandığını belirten Hakan Soylu,”Bu sporcularımız ilk defa bir Türkiye rafting şampiyonasına katılarak birçok tecrübeli takımı geride bırakmayı başarmıştır.Müsabakalar nedeniyle gittiğimiz birçok vilayetin doğa sporlarına bakışı ve yerel yöneticilerin yöre halkının spora verdiği desteği imrenerek izliyoruz.

Erzincan’dan çok sonra doğa sporları ile tanışmış illerin Erzincan’ı çok geride bırakmış olmaları ilimiz adına üzüntü vericidir. Hemşerilerimizden ve yerel yöneticilerden bu spora destek vermelerini bekliyoruz.” diye konuştu.
Hakan Soylu, Erzincan’da 16 haziran tarihinden başlayacak olan kano ve rafting eğitimleri ve etkinliklerinin Karasu Nehri’ndeki suyun durumuna göre ağustos ayı sonlarına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 21:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?