30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Doğal afet tatbikatı nefes kesti

ERZİNCAN'DA GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

Erzincan’da olası doğal afetlere karşı okullarda tatbikatlar devam ediyor. 13 Şubat İlköğretim Okulu’nda, minik öğrencilere yönelik deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Erzincan Sivil Savunma İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tatbikat okul öğretmenleri eşliğinde minik öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilere deprem esnasın da ilk olarak bulundukları sınıflarda sonra ise okul koridoru ve okuldan ayrılma teknikleri öğretildi.

Yapılan tatbikatta öğretmenler eşliğinde düzenli bir şekilde öğrenciler okuldan çıkarılarak okul bahçesine indirildi. Okul bahçesine indirilen minik öğrencilere burada meydana gelebilecek bir yangınında yangın söndürme tüpleri ile nasıl söndürüleceği anlatıldı. Yangın söndürme tatbikatında sonra ise Erzincan İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından deprem de binalarda mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması canlandırıldı.

13 Şubat İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen tatbikat hakkında bilgi veren Sivil Savunma İl Müdürü Şaban Taşdemir, 2 gündür 13 Şubat İlköğretim Okulu’nda halkın afetlere karşı bilinçlenmesi çerçevesi içerisinde 10 saatlik bir program düzenlediklerini, bu 10 saatlik eğitim programı içerisinde çocuklara afet kültürünü, afetlere karşı yapılması gereken önlemleri, alınması gereken tedbirlerin çocuklara uygulamalı olarak anlatıldığını ifade etti.

Taşdemir; “Bir doğal afet sigortasının ne denli önemli olduğuna dikkat çekerek bu konuları çocukları çocuklara öğretmeye çalıştık ve bu konuları tüm halkımız bilmeli ki 1939 -1992 depremlerinde yaşadığımız can ve mal kayıplarını tekrar yaşamayalım. Bizler yapısal ve yapısal olmayan tedbirleri aldığımızda tabiî ki depremden en az zararla çıkabiliriz” dedi.

13 Şubat İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Çelikkol ise “Öğrencilerimiz tatbikatın ardından evlerinde uygulayıp olası depremden en az kayıpla çıkmasını sağlayacak bilgiler aldılar. Bu bilgileri aileleriyle paylaşacaklar. Bu yüzden çok faydalı bir eğitim oldu. Sivil savunma il müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

ERZİNCAN'DA GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 17:24:02
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 17:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaren Sarıgöl IP: 95.10.192.xxx Tarih : 12.03.2011 21:47:25

 bu okul mükemmel çok eğitici ve aynı zamanda yangın tatbikatı da çok güzel olmuş