5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Doğalgaz evlerde tanıtılıyor

Erzincan'da Nisan ayında başlatılacak olan doğal gaz çalışmaları öncesinde, dağıtım şebekesini inşa edip, işletmesini üstlenecek olan Erzingaz Anonim Şirketi, şehir genelindeki tanıtım çalışmalarına devam ediyor. 

İlk etapta 7 mahalleye doğal gaz vermeyi planlayan şirket yetkilileri, okullardaki tanıtım toplantılarının ardından şimdi de evlerde vatandaşın ayağına giderek doğal gazı anlatmaya çalışıyor. Son olarak Akkoyunlu Sitesi'nde gerçekleştirilen toplantıda site sakinlerini doğal gaz kullanımıyla ilgili bilgilendiren Erzingaz İşletme Müdürü Hayrettin Sargın, genellikle doğalgazın maliyeti konusunda yoğunlaşan soruları cevaplandırdı. 

Doğal gazın kalori açısından kömürden daha verimli olduğunu dile getiren Hayrettin Sargın, "Doğal gazdan 100 bin kilokalori enerji elde etmek için yaklaşık 7 buçuk ytl harcamak gerekirken, aynı miktardaki enerji için kömürde 8,5 ile 10 ytl arası harcama gerekiyor. Ayrıca mutfak ve şofbende kullanılan LPG için 30 ytllik harcama karşılığında, aynı işi karşılayacak doğal gaz tüketimindeki harcama 7,5 ytl'ye düşecek." dedi. 

Tanıtım çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade eden Hayrettin Sargın, bu konuda bilgi almak isteyen herkesle tek tek görüşmeyi planladıklarını belirterek, vatandaşların bilgi için 224 42 83 numaralı telefonu arayabileceklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2007 Perşembe 13:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERKAN PINAR IP: 81.214.103.xxx Tarih : 2.04.2007 18:01:24
Bende bir erzincanlıyım ama şuan erzincanda diğilim şu an bursa uludag üniversitesi doğalgaz bölümü öğrencisiyim erzincanı uzaktan takip ediyorum şu an erzincanda evlere doğalgaz tanıtımı yapan yetkilileri tebrik ediyorum çünkü doğalgazın ne kadar kolay olsada kullanımı onun tehlikeside var ama doğalgaz maliyeti olsun temizliği olsun erzincana çok ii geleceğini düşünüyorum çünkü erzincan bu gibi konulara değebilicek bir vilayet dir daha da iyisi olacaktır