4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Doğalgaz ihalesi 2006'da

Erzincan Belediyesi, şehirdeki işletme ve konutların doğalgazdan faydalanması için etüt çalışmalarını sürdürüyor. Erzincan Belediyesi’nin son bir yılda önemli işler yaptığını ve olumlu projelere imza attığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, çalışmaları hakkında basına bilgi verdi.

Göreve geldikten sonra gereksiz giderleri ortadan kaldırarak gelir artırıcı birtakım önlemler aldıklarını kaydeden Başkan Buyruk, belediyenin yaklaşık 10 trilyon borcu bulunduğunu ve bu borcun faizler ve gecikme zamlarına bağlı olarak zaman zaman değiştiğini söyledi.

1992 yılındaki depremden sonra Fevzipaşa Caddesi’nde kurulan ve ruhsatı bulunmayan prefabrik işyerlerinin bu yıl tahliye edileceğini kaydeden Buyruk, işyerlerinden çıkmayanlara belediye, TEDAŞ ve Telekom’un verdiği hizmetlerin durdurulacağını belirtti.

Şehir içindeki işyerlerinin 2005 yılında Küçük Sanayi Sitesi’ne taşınması için çalışma başlatacaklarını anlatan Başkan Buyruk, Merkez Çarşı’daki işyerlerinin sanayi sitesine taşınması için de gelecek yıl girişimde bulunacaklarını vurguladı.

Erzincanlı vatandaşların en çok merak ettiği doğalgaz konusuna da değinen Başkan Mehmet Buyruk, "Halkımızdan bu konuda yoğun bir talep var. Biz de belediye olarak şehrimizin doğalgazdan faydalanması için bir dizi çalışma başlattık. Ancak her şeyden önce doğalgaz konusunda Erzincan’ın iyi etüt edilmesi gerekir. Daha önce Erzincan’a gelen bir heyet şehrin doğalgaz dağıtımı konusunda rantabl olacağını bildirmişti. Bugünlerde Sivas’taki doğalgaz sistemini kuran firmanın yetkilileri şehrimizde inceleme yapacak. İnşallah 2006 yılında doğalgazda ihale aşamasına geleceğimizi tahmin ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 14:56:30
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 16:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?