22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Doğu'nun doğa sporları merkezi

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) Başkanı Yılmaz Ünal, Erzincan'da her alanda doğa sporlarının canlandırılması için yeni çalışmaların başlatılmasını isteyerek, bu faaliyetlerin Erzincan ekonomisine olumlu katkılar sağlayacağını söyledi.

EDKİK olarak Dağcılık Federasyonu’nun aktif çalışmalarına katılmak suretiyle Erzincan'ın Dağcılık sporunda söz sahibi olma konumuna geldiğini ifade eden Ünal,

" Kuşkusuz bu durum Erzincan'ın Doğu'nun Doğa Sporları Merkezi olma yolunda önemli mesafeler katedilmesini sağlamıştır. Erzincan'da Yamaç Paraşütü, Dağ Yürüyüşü, Rafting, Su ve ,Su Kayağı gibi birçok spor dalı turizm açısından büyük potansiyel arz ediyor. Çok sayıda sporcu ve eğitmen Dağcılık Federasyonu’nun ülke genelinde düzenlediği eğitim kurslarına katılarak her türlü eğitimi görmüşlerdir.

Erzincan'da son yıllarda doğa sporları ile uğraşan kulüp ve derneklerin çoğalmasıyla doğa turizmi ve doğa sporlarında büyük ilerleme sağlandı. Başta valilik olmak üzere belediye, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Munzur Fırat Doğa Sporları Kulübü ve EDKİK Türkiye'de emsali görülmemiş birliktelikle şehrin turizm yönünden tanıtımına önemli katkılar sağlamıştır. Doğa sporları Erzincan'ın çehresini değiştirecektir. İlin doğal güzellikleri, coğrafi konumu, tarihi eserleri, yaz aylarında bile zirvesi karla kaplı olan Munzur Dağları eşi ve benzeri olmayan bir hazinedir. Bu hazinenin değerlendirmesi için ben Erzincan'lıyım diyen herkese görev düşmektedir."dedi.

EDKİK'in 2008 yılıı içerisinde gerçekleştireceği faaliyetlere de değinen Ünal," Kış ve Yaz kayak ve buz temel eğitimleri, dağcılık, mağaracılık, doğa yürüyüşü, kanyon yürüyüşleri, kayak, tur kayağı, buzul ve şelale tırmanışı gibi faaliyetlere herkesimden insan katılabilir. 17(18 Mayıs Selüke Yaylası kampı, 20/25 Mayıs Sultan Seydi Kazankaya tırmanışı, 7/8 Haziran Tekçam Yaylası Agır Gölü Kampı, 11/13 Temmuz Yedi Göller Esence Zirve tırmanışı ve Dağcılık şenliği, 19/20 Temmuz Aksu Yedigöller kampı, 1/4 Ağustos Doğu beyzıt Ağrı Dağı tırmanışı, 5/10 Ağustos İran Demavent Dağı (5600mtere) tırmanışı, 16/19 ağustos Rize Verçenik Dağcılık Şenliği, 26/31 Ağustos Uluslar arası Ağrı dağı Zafer tırmanışı, 25/26Ekim Munzur Dağı Akbaba cumhuriyet zirve tırmanışı ve tarihi belirlenecek bölgeler-kulüpler-gençler yaz temel- gelişim- ileri kaya- kış ve yaz arama kurtarma- tur kayağı eğitimleri yapılacak."diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 12:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?