8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Doktar ve ebelere Ria eğitimi başladı

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü’nce kadın ve çocuk sağlığının iyileştirilmesi ve aile planlaması hizmetlerinde başarı oranını arttırmak amacıyla il genelindeki sağlık ocakları ve devlet hastanesinde görev yapan ebe ve doktorlara Rahim İçi Araç (RİA) eğitimi verilmeye başlanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Sema Kırbıyık, RİA’nın aile planlamasında yaygın olarak kullanılan bir yöntem olduğunu belirterek, "RİA, kadın ve çocuk sağlığının iyileştirilmesi açısından Aile Planlaması Koruyucu Sağlık Hizmetleri arasında önemli bir yere sahiptir. İlimizde aile planlaması hizmetlerinin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik olarak yeni çalışmalar yapılması planlanıyor. Bu amaçla Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Merkezi’nde RİA uygulaması eğitimine başlanacak" diye konuştu.

Söz konusu eğitimin 3 haftalık dönemler halinde olacağını kaydeden Şube Müdürü Sema Kırbıyık, eğitimin daha önce bakanlık tarafından konuyla ilgili açılan kursu tamamlayan AÇSAP Merkezi’nde görevli bir doktor ve bir ebe tarafından verileceğini söyledi. Sema Kırbıyık ayrıca, "Bu eğitimle başta Erzincan olmak üzere çevre illerin eğitimli personel ihtiyacının karşılanması ve aile planlaması hizmetlerinin il merkezi ve ilçelerinde yaygın olarak verilmesi sağlanacaktır" dedi.

Erzincan-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 10:36:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?