5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Doktor yerine sınıkçıya gidince...

30 yıl önce ayak topuklarında meydana gelen şişliklerin tedavisi için doktor yerine sınıkçıya giden Kurban Yavuz, yataktan kalkamıyor. 

Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde oturan Kurban Yavuz(45) hasta yatağında çektiklerini anlatırken gözyaşlarını tutamadı. 1973 yılında ayak topuklarında meydana gelen şişlikler sebebiyle tedavisi için doktor yerine sınıkçıyı tercih eden Kurban Yavuz yatağa mahkum olduğunu söyledi. Yavuz 30 yıl boyunca varını yoğunu sınıkçılara verdiğini ifade ederek “ Son çare olarak İstanbul Şişli Çocuk Hastanesi’ne gittim. Doktorlar gerekli müdahaleyi yaptılar. Ancak hastalığım oldukça ilerlemiş olmasından dolayı ellerinden birşey gelmediğini belirttiler. Daha sonra gittiğim İstanbul Balta Limanı Hastanesi, Erzurum Araştırma Hastanesi ve Erzincan Devlet Hastanesi’nde de yapılan muayenelerde aynı sonuç çıktı. Hastalığım ilerleme kaydettiğinden tedavisi için imkansız denildi. Şimdi yatalak bir şekilde ilçede kaymakamlığın ve hayırsever vatandaşların yardımlarıyla hayatımı sürdürüyorum"dedi. 

Hayatta tek dayanağı olan ağabeyisi 4 çocuk babası Recep Yavuz'unda kalp hastası olduğunu vurgulayan Kurban Yavuz," Kaymakamlık ve vatandaşların yaptığı yardımlar ve tedarik edilen borçlarla 3 bin YTL parayı bir araya getirerek 2 kez kalp ameliyatı oldu. Ben ise cehaletimin bedelini şimdi ağır bir şekilde ödüyorum. Babamı ve annemi kaybettikten sonra bütün yük ağabeyime kaldı. Onunda yeterli maddi gücü olmadığından hayırsever vatandaşların yardımını bekliyorum"diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2007 Pazar 15:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?