8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

'Don Kişot Osman' Erzincan'da...

Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı güzergahının Ardahan ve Sivas arasında kalan kısmında, ekolojik envanter çalışması yapmak için Erzincan’a gelen "Don Kişot Osman" lakaplı Osman Akkuş yaptığı açıklamada, Iraklı direnişçilerin sağduyulu olması gerektiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ve müttefik güçlerin Irak’a yaptığı operasyon öncesinde Irak’a giden ve savaş sırasında güney Bağdat’taki Muhattat El Kehribari Elektrik Santrali’nde 41 gün canlı kalkan olarak kalan 16 Türk’ten biri olan Osman Akkuş (47), Irak’a, Irak halkının sesi, soluğu olmak için gittiklerini belirterek şunları söyledi:


"Buradan Irak’ta kurtuluş mücadelesi veren direnişçilere sesleniyorum. Başta Türkler olmak üzere, oraya 3-5 kuruş için, ekmekleri için koşan şoförlere ve işçilere kesinlikle iyi davranmaları gerekiyor. 70 milyonluk bir komşu ülke, sanırım Iraklılar için çok önemlidir. Şu an Türk halkı burada infial halindedir. Şu son yaşanan olaylar bizi ciddi anlamda düşündürüyor. Iraklı direnişçilere sesleniyorum: Sizin işiniz, Amerikalılar, İngilizler ve onlarla işbirliği içinde olan üniformalı askerlerdir. Kesinlikle sivillere kötü muamelede bulunmayın. Haklı davanızda bir anda haksız düşüyorsunuz. Dünya kamuoyu bu yaptığınız vahşeti ciddi anlamda düşünüyor. Kaldı ki, bu tür katliamların dinde yeri yoktur. Bu sizin onurlu mücadelenize gölge düşürmektedir. Buradan Irak halkına da sesleniyorum. Iraklı direnişçilere mümkün mertebe yardımcı olacaklardır. Ancak bu tür katliamlara lütfen müdahale etsinler" dedi.

iha-erzincan
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 12:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?