18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

DP Lideri AKP'yi eleştirdi

Partisinin il kongresine katılmak üzere Erzincan'a gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti hükümetini sert bir dille eleştirdi. 

Demokrat Parti Erzincan İl Teşkilatı 9 olağan kongresine katılmak amacıyla karayoluyla Erzincan'a gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Erzincan-Gümüşhane karayolunda partililer tarafından karşılandı. Kurbanların kesilerek duaların edilmesinin ardından kongre salonuna geçen DP Lideri Soylu burada partililerle selamlaştı 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kongrenin açılış konuşmasını DP Erzincan İl Başkanı İlyas Kavuş yaptı. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması ile ibrasının ardından kürsüye çıkan Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, yaklaşık iki saat süren konuşması sırasında AK Parti hükümetini sert bir dille eleştirdi. 

DP Lideri Soylu konuşmasında; Bu demokrat parti davasına, misyonuna gönül vermiş insanlarla yola çıkmış bir insan olarak güzel topraklarımızda, verimli topraklarımızda her tarafı zenginlikleri ile dolu topraklarımızı karış, karış 39 yaşında bir siyasetçi olarak gezerek, bu ülkenin bir evladı olarak tam 10 aydır adım, adım ülkemizi geziyor. Çiftçimizi, esnafımızı, partilimizi dinliyor sıkıntılarımıza çare bulacak diye çırpınan insanları dinliyorum" dedi. 

DP Lideri Süleyman Soylu, son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinerek, Türkiye'nin terör belasıyla 30 yıldır mücadele etmeye çalıştığını hatırlattı. Soylu Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu'na yapılan hain saldırıyı değerlendirerek; "Bakınız 350 kişilik bir grup ağır makineli silahlarla sınırlarımızdan içeri giriyor, ve karakolumuza saldırıyorlar ve bu bilmem kaçıncı saldırıları, 45 e yakın şehit verilen bir karakol bu olayı sadece bir terör olayı olarak değerlendirmek mümkün değil. Bu terörist grup buraya gelene kadar bir istihbaratı, bir lojistiği bir finans kaynağı vardır bu eksiklikleri görmemek ve bu teşhisi ortaya koymamak adına herkes sorumludur. Sayın Cumhurbaşkanı yaklaşık bir hafta önce Amerika da Talabani ile dostluk mesajları verdi döndü, bu olay başımıza geldi. Ama sayın Cumhurbaşkanı telefonu kaldırıp diyebildi mi ki ey Talabani ya bu terörü durdurun yoksa hem sizi hemde bu teröristleri ben durdururum diyebildi, bu cesareti gösterebildi mi. Irakın kuzeyinden benim ülkemdeki birliği beraberliği bozmak için, kargaşa çıkarmak için vatan evlatlarımızın canını almak için savaş verirken ya bu olayı durdurun yada biz durdurmasını biliriz cesaretini gösterebildiler mi. Kendi istihbaratını yapamayan bir ülkenin, Amerika'dan istihbarat alışverişi acizliğine düşmesini de kabullenemiyorum. Biz 15 Bin kilometreden sen burnumuzun dibindeki olaylara bize istihbarat vereceksin ben ise bu ülkede bu istihbaratı sağlayamayacağım bu hataları herkesin görmesi ve karakol. Bu olayı sadece bir
terör olayı olarak değerlendirmek mümkün değildir. Bu terörist grubun buraya gelene kadar bir istihbaratı, bir lojistiği, bir finans kaynağı vardır. Bu eksiklikleri görmemek ve bu teşhisi ortaya koymamak adına herkes sorumludur.
Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı halkımızın önüne hep birlikte çıkıp 'bu bir eksikliktir ama artık daha iyi önlemler alacağız ve hiç bir ocağa ateş düşmeyecek' diyemedi. İşte bu sorunların, dünya krizinde 'hamdolsun' mantığıyla çare üretmeyenlerin karşısına dikilmek için ülkemi karış karış geziyor ve insanlara Demokrat Parti'yi, bu büyük misyonu ve alternatiflerinin var olduğunu haykırıyorum'' şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından kongre de tek aday olan İlyas Kavuş tekrar seçilerek güven tazeledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 17:10:02
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 22:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?