5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

DTP’’’’li başkana 7.5 yıl hapis cezası

Çatışmada öldürülen teröristin cenazesini teslim alan ve “Türkiye’de 2.5 milyon Kürt insanın iradesidir Sayın Öcalan” diyen DTP Erzincan İl Başkanı Hüseyin Bektaşoğlu, terör örgütü üyesi olmak suçundan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hüseyin Bektaşoğlu Erzincan’da 9 Eylül 2006’da parti binasında yaptığı basın açıklamasında, “Sayın Abdullan Öcalan, İmralı Cezaevinde avukatları ile maalesef görüştürülemiyor” dediği için Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 yıl hapis cezasına mahkum olmuştu. DTP İl Başkanı Hüseyin Bektaşoğlu hakkında bu kez Van’ın Başkale İlçesi Koçyatağı Köyü kırsalında güvenlik kuvvetleriyle 18 Eylül 2005'de girdiği çatışmada ölü ele geçirilen PKK’lı Gürbüz Dişkıran’ın cenazesini ailesine vermek için teslim aldığı, 21 Ekim 2006 günü düzenlediği basın toplantısında “Türkiye’de 2.5 milyon Kürt insanın iradesidir Sayın Öcalan” dediği için Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde TCK’nın 314/2 maddesi ve 5237 sayılı Terörle Mücadele Yasası’ndan tutuksuz yargılanan Bektaşoğlu hakkında Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın yaptığı telefon görüşmeleri, basın açıklamaları ve yazışmalarına yer verildi. İddianamede, Bektaşoğlu’nun sürekli olarak PKK terör örgütü elebaşısından ‘Sayın’ diye bahsettiği, öldürülen teröristlerden ‘şehit’ ve ‘gerilla’ diye bahsettiği, teröristlerin aileleriyle yakından ilgilendiği, örgütün yaptığı katliamları ‘savaş’ olarak nitelendirerek meşrulaştırmaya çalıştığı, devletin PKK’yı muhatap alması gerektiğini söylediğine yer verildi.

Mahkeme heyeti, TCK’nın 314/2 maddesi ve 5237 sayılı Terörle Mücadele Yasası’ndan tutuksuz yargılanan DTP İl Başkanı Bektaşoğlu'nu, ‘Sabit olan silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, suçun işleniş biçimi, faailin güttüğü amaç ve saiki, kastı ve tehlikenin ağırlığı göz önünde bulundurarak’ 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. DTP’li Başkan Bektaşoğlu adliye çıkışında, “Bizim amacımız Türkiye’de barışın sağlanması ve akan kanın durmasıdır. Hangi taraftan olursa olsun her ölen insanın bir yakını vardır. Türkiye’nin gerçeklerini ifade ettiğimiz için suçulanıyoruz” dedi.

Hürriyet / DHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 12:47:34
Güncelleme :6 Aralık 2007 Perşembe 12:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf aslan IP: 78.163.173.xxx Tarih : 23.12.2007 16:13:18

türkiye malesef bişeyleri anlamakta sıkıntı çekiyor kürt sorununu böylemi çözecekler her hakkını savunanı içeri atmaklamı