18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Dünya Çocuk Günü etkinlikleri

Dünya Çocuk Günü dolayısıyla Erzincan Koruma Kurulu Başkanlığı ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü yöneticileri 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan çocukları ziyaret ederek hediyeler verdi.

Erzincan Koruma Kurulu Başkanlığı ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Metin Afşar, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Ferhat Uçar, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Sedat Ercoşkun ve beraberindekiler, Dünya Çocuk Günü etkinlikleri çerçevesinde 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan çocukları ziyaret etti.
Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Metin Afşar, çocukların iyi yetiştirilmesinin ulusların ortak sorunu olduğuna dikkat çekerek, bu ortak sorunun ilk çalışmalarına 1923 yılında başlanılarak günümüze kadar devam ettiğini ifade etti.

Dünya Çocuk Günü'nün evrensel olduğunu ve Birleşmiş Milletler Örgütü'ne üye bütün ülkelerde aynı anda kutlandığını vurgulayan Savcı Afşar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her millet, kendi çocuğuna geleceği olarak bakar. Çocuk çiçektir. Sevildikçe mutlu olur. Çocuklar yarının büyükleridir. Geleceğin yöneticisi ve güvencesidirler. Onların beslenme, barınma ve eğitimi her toplum için çok önemlidir.
Her çocuğun eğitimi yaşadığı devlet tarafından sağlanır. İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunmasın, iyi yetişmesine bağlıdır. Barış içinde yaşamak, güzellikleri paylaşmak, eğitimle olur. Dünya Çocuk Günü, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar."

Türkiye'de çocuklar için değişik kurumların oluşturulduğunu belirten Cumhuriyet Savcısı Metin Afşar, "Ülkemizde çocuklara sağlık hizmeti götürmek amacıyla çocuk hastaneleri açılmıştır. Çocuk yaşta suç işleyenlerin iyiye yönlendirilmesi için çocuk ıslahevleri kurulmuştur. Büyük yerleşim merkezlerinde çocuk bahçeleri vardır. Çocukların yararlandığı çocuk kitaplıkları kurulmuştur. Öte yandan anasız, babasız çocukların korunması, bakımı, barındırılması için Çocuk Esirgeme Kurumu ve Yetiştirme Yurtları açılmıştır." dedi.

Konuşmaların ardından, 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan engelli çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 17:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?