4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

E-Muhtarlık projesi onay bekliyor

 E-Muhtarlık projesi onay bekliyorVatandaşların yaşam kalitesinin artırılması ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerinin hızlanması amacıyla hazırlanan “E- Muhtarlık” projesi onay bekliyor.

Avrupa Birliği Bölgesel Kalkınma Programı kapsamında Erzincan’da hazırlanarak, Merkezi Finans ve İhale Birimine sunulan 60 projeden biri olan “E- Muhtarlık” projesi Türkiye'de bir ilk olacak. Yaklaşık 3 yıldan beri çalışmaları sürdürülen proje ile ilgili bilgi veren Erzincan Muhtarlar Dernek Başkanı Kurtuluş Kılıç, “E-Muhtarlık projesi ile hızlı hizmet sunulacak. İsteyen kamu kurum kuruluşlar veya tüzel kişiler internet yolu ile kişisel bilgiler gizli kalmak koşulu ile internet üzerinden kimin hangi mahallede oturduğunu görebilecek.

POLİS ARADIĞINI HEMEN BULACAK

Muhtarlarında yaşadığı birçok sıkıntı ortadan kalkacak. İlk etapta proje kapsamında 28 bilgisayar ve bu bilgisayarların yanında gerekli sistem araç gereçleri olacak. Bilgisayarlardan biri Çarşı Polis merkezine, biri Enes Bediz Polis Merkezi'ne biri Emniyet Müdürlüğü'ne biri de Erzincan Valiliği'ne konulacak. Böylelikle bu birimlerde internet üzerinden istediği bilgileri rahatlıkla elde edebilecek.

AVRUPA BİRLİĞİ KARŞILAYACAK

Proje ile ilk etapta merkezde bulunan 24 muhtarlık birbirine bağlanmış olacak. Söz konusu projenin maliyeti ise 100 Bin Euro olacak ve Avrupa Birliği tarafından karşılancak. Projemizin onaylanması ile birlikte 24 kişiden oluşturacağımız bilgi tespit birimi ile 8 ay içerisinde projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Yasin Köz / Kenthaber - Erzincan
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 13:12:31
Güncelleme :13 Ağustos 2005 Cumartesi 01:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?