3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

E.Ü'de kayıtlar başladı

Erzincan Üniversitesi 2012-2013 eğitim öğretim yılı için kayıt almaya başladı. Her fakülte kendi biriminde kayıtlara başlarken en son kayıt tarihi 7 Eylül de son bulacak.

Geçtiğimiz yıllara göre yoğunluk yaşanmaması için her fakülte kendi bünyesinde kayıt işlemlerini sürdürüyor. Erzincan Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak öğrenciler den istenen belgeler ise şöyle;

2012 Yılı OSYM Sonuç Belgesi(Internet çıktısı olabilir). Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın (Lise mezunu olanlar Lise diplomasının, Dikey Geçiş Sınavına girip Lisans Tamamlayacak olanlar Ön Lisans Diplomalarının) aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. Aday 0,8 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEB programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.).Nüfus cüzdanının onaylı örneği(Muhtardan onaylı olabilir).İkametgâh belgesi. Askerlik şubesinden alınacak Askerlik Durum Belgesi. Son altı ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.

Yeni öğrenim dönemi başlarken Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, “Sizler üniversiteli olmak için çok çalıştınız, çok yoruldunuz ve başardınız, bu başarınızdan ötürü sizleri kutluyorum. Üniversite sürecini diploma için katlanılması gereken bir süreç değil, kendinizi yeniden yaratmak için bir fırsat olarak algılayacağınıza inanıyorum. Erzincan Üniversitesi olarak, sizlerin evrensel ve çağdaş standartlarda yetişmesi için gerekli şartları sağlama gayreti içindeyiz. Sizler ve aileleriniz artık; hoşgörü, sevgi, saygı, birlik ve beraberliğin yoğun yaşandığı bu şehirde; büyük, güçlü ve mutlu Erzincan Üniversitesi Ailesine katıldınız. Erzincan’a ayak bastığınız andan itibaren, Erzincan halkı ve Erzincan Üniversitesi yanınızda olacaktır. Bu beraberliğimiz, sizleri karşılayacağımız ulaşım noktalarındaki danışma merkezlerinde başlayacak, öğreniminiz ve hayatınız boyunca sürecektir. Erzincan Üniversiteli olma ayrıcalığını birlikte yaşayacağımız günlere…” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2012 Salı 15:20:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?