30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

E.Ü'de mezuniyet coşkusu

Erzincan Üniversitesi’nde 2008-2009 Akademik Yılı Mezuniyet töreni düzenlendi.


Eğitim Fakültesi Başöğretmen Konferans Salonunda düzenlenen törene Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen müzik dinletisi ile devam etti.


Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap burada yaptığı konuşmada, “Anadolu'da Bir Dünya Üniversitesi" özülküsü ve toplumuna hizmet bilinciyle hareket eden genç üniversitemizin değerli öğrencilerini mezun ediyoruz.

Yukarı Fırat Havzası içinde derin bir kültüre sahip genç üniversitemiz, 2009 yılı itibariyle 6 fakülte, 4 yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokul ve 3 Enstitüde 324'ü akademik, 348'i idari olmak üzere 672 elemanımızın üstün bir özveriyle yaklaşık 8 bin öğrenciye sosyal etkinliklerle eğitimi kaynaştırarak nitelikli bir hizmet vermektedir" dedi.


Rektör Büyükkasap öğrencileri ise şöyle seslendi. "Sizler, kutsal çaba ve alın terinizle Erzincan Üniversitesinin önemli birer eseri oldunuz ve gittiğiniz yerlerde üstlendiğiniz görevlerden birer elçimiz olacaksınız. Ulu önderimizin ifadesiyle Sizin gibi gençlere sahip bulundukça, bu yurt ve ulusun, şimdiye kadar elde ettiği, başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Vatanın bütün ümit ve istikbali size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır."


Büyükkasap'ın konuşmasının ardından Erzincan Valisi Abdulkadir Demir konuştu. Vali Demir; Erzincan Üniversitesinin gelişmesinde büyük katkı sağlayanlara teşekkür ederek valilik olarak ellerinden gelen çabayı göstereceğini vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının asli görevi ülkesine sahip çıkmak.

Eğer özgürce isteğimiz gibi yaşıyorsak, bu ülkenin varlığına borçluyuz. Asya ve Avrupa arasında bir köprü görevi gören ülkemiz tarih boyunca diğer toplumların hedefi olmuştur. Bugünde aynı toplumlar geçmişte uyguladıkları senaryoları, tarihten ders almaksızın insan hakları, demokrasi, etnik ve kültürel problemlerin yanı sıra dini inançlar bahane edilerek, sahnelemeye çalışmaktadırlar. Maalesef ülkemizde de kendilerine yandaş bulmada çok zorlanmamaktadırlar. Amaç bir Truva Atı oluşturarak ülkemizin bütünlüğünü cumhuriyeti ve Atatürk İlkeleri'ni zedelemek, toplumumuzu medeni imkanlardan uzaklaştırmak, üretkenliği kısıtlamak, özetle gelişmesine engel olmaya çalışmaktır. Bu şartlarda Büyük Atatürk'ün bizlere olan iradesini yani gençliğe hitabesini daima hatırlayın.

Unutmayın ki cumhuriyeti korumak hepimizin görevidir. Erzincan şimdiye kadar depremlerden dolayı çok büyük göçler vermiştir. Bizlerin amacı Erzincan'ı geliştirmek daha ileriye götürmek. Bunun için çalışmalarımız aralıksız olarak sürüyor. Gelecekte Erzincan Turizm açısından büyük bir atılım yapacaktır.

Siz değerli öğrencilerimizden ricam bu gelişim ve değişimde tercihleriniz Erzincan olsun. Biz vasıfsız göç istemiyoruz" dedi.


Konuşmalarının ardından dönem birincileri, ikincileri ve üçüncüleri kürsüye çıktılar. Belgeleri ve diplomaları verilen öğrenciler kep atarak mezun olmanın sevincini öğrenci arkadaşları ve aileleri ile paylaştılar.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 21:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?