18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Eğitim çalıştayı projesi hayata geçiyor

Erzincan Üniversitesi Tercan MYO Müdürü DoçDr.Orhan İçelli koordinatörlüğünde TÜBİTAK-BİDEP tarafından desteklenen' Eğitimcilerin Eğitimi Çalıştayı Projesi' hayata geçiriliyor.

Hazırlanan proje hakkında açıklamalarda bulunan Tercan MYO Müdürü DoçDr.Orhan İçelli, eğitimde bilim danışmanlığının geliştirilmesi amacıyla Erzincan Üniversitesinin, Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokolün imzalandığını belirterek, Erzincan Üniversitesi tarafından hazırlanan Çalıştay ile Erzincan'daki eğitimcilerin bir çok konuda yeniden bilgilendirilmelerinin amaçlandığını söyledi.

İçelli, 26 Haziran- 5 Temmuz tarihleri arasında uygulanmasına geçilecek olan proje ile Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Fen bilgisi gibi temel bilimlerde eğitim öğretimin sadece sınıf içi etkinlik olmadan çıkarılıp bilgiyi anlayan ve uygulayabilen, kendine güvenilen bireylerin yetiştirilmesi için eğitimcilerimize bilgi ve beceri deneyimlerini artıracakları ortamların oluşturulmasının sağlanacağını vurguladı. Doç. Dr Orhan İçelli," Bu kapsamda TÜBİTAK-BİDEP tarafından desteklenen 'Eğitimcilerin Eğitim Projesi' yle eğitimcilerimizin alanlarıyla ilgili proje hazırlama yetkilerine ulaşmaları için ihtiyaç duydukları ortamları hazırlaması ve donanımlı akademisyenler ve gerekli bilgilere ulaşmalarının sağlanması hedeflenmektedir. Projenin gerçekleşmesi sonrası katılımcı öğretmenlerimiz hem görev yaptıkları okullarında hemde il genelinde projeler hazırlayabilecek veya öğrencilerine proje danışmanlığı yapabilecekler.Bu projeler TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Proje Değerlendirme Birimlerince değerlendirilecektir."dedi.

PROJE 10 GÜNLÜK BİR SÜRECİ KAPLIYOR

26 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında uygulanacak olan projenin 10 günlük bir süreci kapladığını vurgulayan Doç.Dr.İçelli," Projenin gerçekleşmesi için Erzincan merkez başta olmak üzere ilçe ve belde okullarında Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Fen Bilgisi branşlarında öğretmenlerimizin yapacakları başvuruları değerlendirilecek. Bu değerlendirme sonrasında katılımı kesinleşen adaylarımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek.Çalıştay Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Fen bilgisi branşlarında 15'er katılımcıyla toplam 60 kişiden oluşacaktır. 10 gün sürecek olan projenin ilk iki gününde konularında uzman akademisyenler katılımcılara proje hazırlama metodu konusunda seminer verecekler. Üçüncü günden sonra katılımcı öğretmenler kendi projelerini tasarlayıp ilgili bilim danışmanına sunacaklar. Oluşturulan komisyon tarafından önerilen projeler değerlendirilerek uygulamaya konulacaktır.Uygulanan projeler belirlendikten sonra her bir öğretmen projesini gerçekleştirmek için bilim danışmanı gözetiminde çalışmalarını sürdürecektir. Çalıştayın son gününde ise hazırlanan projeler bilim komisyonlarınca değerlendirilecek ve derecelendirilecek. Birinciliği kazanan proje ödüllendirilecek ve TÜBİTAK'a bildirilecek. Çalıştaya katılan öğretmenlere katılım belgesi verilecek."diye konuştu.

Katılımcıların Çalıştay boyunca edindikleri deneyimlerle hem bulundukları okulları, hemde ulusal ve Uluslar arası alanlarda temsil edebileceklerini ifade eden İçelli,". İlimiz okulları arasında proje üretme ve bilgiyi etkin kullanma anlamında olumlu bir yarışma süreci başlatılmış olacaktır. Temel bilimlerdeki dersleri öğrenmekte güçlük çeken öğrencilerimiz öğretmenleri yardımıyla proje hazırlayabilir duruma geleceklerdir. Başvuru formları, Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Sekreterliğine, ilçelerde ise MYO sekreterliğine teslim edilecektir. ".

 

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 13:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?