22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Eğitim tipi sağlık ocağı tamamlandı

Dünya Bankası tarafından finanse edilip Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığınca yaptırılan ve Erzincan'ın ilk eğitim tipi sağlık ocağı yapımı tamamlandı. Çok amaçlı olarak yapılan sağlık ocağı yaklaşık 2 milyon 500 bin YTL'ye mal oldu.

Erzincan İl sağlık Müdürü Dr Mesut Turan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, eğitim tipi sağlık ocaklarının Dünya Bankası tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde Erzincan'ın da aralarında bulunduğu 25 ilde yaptırıldığını söyledi.

Bunlardan 18 ildeki sağlık ocakları inşaatının tamamlanarak hizmete girmiş olup geri kalan 5 ilde ise inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Dr Mesut Turan,"Erzincan'da 2001 yılında yapımına başlanan eğitim tipi sağlık ocağının 2004 yılında bitirilmesi gerekirken sağlık ocağı yapımını üstlenen firmayla Dünya Bankası arasında yaşanan çeşitli problemler nedeniyle inşaat yarım bırakılmıştı.

İl sağlık müdürlüğünün girişimleri sonucu sağlık ocağı inşaatı 2007 yılı yatırım programına alındı. Ocak 2008 tarihinde 885.000 YTL bedelle yeniden ihale edilerek inşaatına kaldığı yerden başlanıldı. Eğitim tipi sağlık ocağı 7 yıllık bir aradan sonra tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Resmi açılışı Ekim ayında yapılacak olan çok amaçlı sağlık ocağı için yaklaşık 2 milyon 500 bin YTL harcama yapılmıştır"dedi.

Turan, Erzincan'ın ilk eğitim tipi sağlık ocağı olma özelliğini taşıyan sağlık ocağının hizmete girmesiyle Erzincan'da sağlık alanında düzenlenmesi planlan hizmet içi eğitimin burada yapılmasının yanısıra uzun yıllardır prefabrik bir binada hizmet veren 4 nolu sağlık ocağının da buraya taşınarak hizmete burada daha iyi şartlarda devam edeceğini vurguladı.

Turan," Bu tip sağlık ocakları özel tip sağlık ocaklarıdır. Diğer sağlık ocaklarında sadece sağlık hizmetleri verilmesine rağmen eğitim tipi sağlık ocaklarında hem sağlık hizmetleri verilmekte, hemde sağlık personeline bilgi yenilemesi eğitimi verilecektir. Özet olarak şunu söylemek gerekirse, bu sağlık ocağında bir hizmet içi ve uygulamalı sağlık eğitimi, halka yönelik sağlık eğitimi, sağlıkla ilgili toplantı, sempozyum, panel v.b faaliyetler gerçekleştirilecektir. "diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 12:51:15
Güncelleme :23 Temmuz 2008 Çarşamba 12:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?