18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Eğitim tipi sağlık ocağı tamamlanıyor

Dünya Bankası tarafından finanse edilip Sağlık Bakanlığı Sağlık Projesi Genel Müdürlüğü’nce Erzincan'da yaptırılan ve 7 yıldır bitirilemeyen eğitim tipi sağlık ocağı bu yıl tamamlanacak.

Erzincan İl sağlık Müdürü Dr.Mesut Turan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2001 yılında yapımına başlanan eğitim tipi sağlık ocağının 2004 yılında bitirilmesi gerekirken, sağlık ocağının yapımını üstlenen firmayla Dünya Bankası arasında yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle inşaatın yarım bırakıldığını belirtti. Turan," Erzincan İl Sağlık Müdürlüğünün girişimleri sonucu Sağlık Ocağı inşaatı 2006 yılı yatırım programına alındı.

Kasım 2007 tarihinde yeniden 1 milyon YTL bedelle yeniden ihale edilerek inşaatına kaldığı yerden başlandı. Şuan itibariyle tesisat döşemesi çalışmaları devam ediyor. Eğitim tipi sağlık ocağı Ekim 2008'de tamamlanarak hizmete girecek. Daha önceleri mali giderler Dünya Bankası tarafından finanse ediliyordu. Ancak 2007 yılından itibaren inşaatın finansı Sağlık Bakanlığı bütçesi tarafından karşılanıyor. Buranın hizmete girmesiyle prefabrik bir binada hizmet veren 4 nolu sağlık ocağı buraya taşınarak daha modern bir ortamda sağlık hizmetlerinin sunulmasının yanında burada sağlıklı ilgili olarak personel ve halka eğitimlerde verilecek. 4 katlı olarak inşaat edilen sağlık ocağı bünyesinde lojman, konferans ve eğitim salonu ve idari bilimler bulunacak. İlimizde sağlık hizmetleri plan ve programlı olarak yapılan çalışmalarla her geçen gün artış kaydetmektedir. Dolayısıyla halkımız yıllardır arzuladığı hizmeti görme konusunda amacına ulaşmaktadır.Eğitim tipi sağlık ocakları Dünya Bankası tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde olmak üzere 23 ilde yaptırılmaktadır. Bunlardan 18 ildeki sağlık ocakları tamamlanarak hizmete girmiş olup geri kalan 5 ilde ise inşaat çalışmaları halen devam ediyor.

Erzincan'da bu 5 il arasındaydı. Ancak 2007 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı Sağlık Projeleri Genel Koordinatörlüğü tarafından işlemler yürütülmektedir"dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 17:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?