4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Eğitime 750 milyar

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, 2005 yılında ilde eğitim yatırımları için bütçeden 750 milyar lira ayrıldığını söyledi.

Eğitimde fiziki yapılanmada belirlenen hedefe ulaşmakta kararlı olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, "Hazırlanan program doğrultusunda Üzümlü, Çayırlı ve Tercan ilçelerinde bazı okulların onarımları yapılacak. Sıvı yakıtla çalışan Ulalar ve Çukurkuyu beldelerindeki birer okul ile ilimiz merkezindeki üç okul olmak üzere toplam 5 ilköğretim okulunun kalorifer sistemi katı yakıta çevrilerek önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlanacak. Genel bütçeden bu sene 750 milyar lira geldiği için ancak bunlar yapılabilecek" dedi.

İstanbul ve Ankara’daki işadamlarıyla görüşerek eğitime destek istediklerini ifade eden Yalçın, "Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından Tercan ilçe merkezine 8 derslikli, Fırat Pen Grubu tarafından İliç ilçe merkezine 24 derslikli, Türk Telekom tarafından ilimiz merkezine 24 derslikli ve Kemahlı işadamı Erol Yüksel tarafından yine ilimiz merkezine 12 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırılacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 12:27:37
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 16:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?